Μαλίκι: Απορρίπτει τις εκκλήσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ
Απορρίπτει ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, τις διεθνείς εκκλήσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά την αστραπιαία προέλαση των τζιχαντιστών. Ανακοίνωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη διαδικασία που προβλέπει ότι η νέα ιρακινή βουλή θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Απορρίπτει ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, τις διεθνείς εκκλήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην οποία έχει περιέλθει το Ιράκ μετά την αστραπιαία προέλαση των τζιχαντιστών.
Ο ιρακινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στη διαδικασία που προβλέπει ότι η νέα ιρακινή βουλή θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα για να ασχοληθεί με το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
«Θα προσέλθουμε στην πρώτη σύνοδο του κοινοβουλίου με αρμονία, ακολουθώντας το συνταγματικό πλαίσιο» είπε ο ιρακινός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
«Η έκκληση για σχηματισμό επειγόντως κυβέρνησης εθνικής ενότητας αποτελεί πλήγμα στο Σύνταγμα και την πολιτική διαδικασία» είπε ο Νούρι αλ-Μάλικι, αψηφώντας τις πιέσεις που ασκούνται από τους δυτικούς του συμμάχους να κινητοποιηθεί ανταποκρινόμενος στην έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα του, αλλά και τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη των σιιτών του Ιράκ, του Μεγάλου Αγιατολάχ Αλι Σιστάνι που ζήτησε τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στον Μαλίκι, τονίζοντας ότι το Ιράκ χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει όλες τις θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
- ΗΠΑ: Ίσως να ζητούν από τουρίστες το ιστορικό τους στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια για να εισέλθουν
- LIVE: Ντόρτμουντ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Γιουβέντους – Πάφος
- Βιγιαρεάλ-Κοπεγχάγη 2-3: Ο Κορνέλιους «ξέρανε» τους γηπεδούχους στο 90’