Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Στην κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου και Τρίτη 1 Ιουλίου, προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας απαξίωση της ΥΠΑ «απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία- αεροδρόμια και πιθανή κατάρρευσή της». Στην απεργία δεν συμμετέχουν πάντως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Στην κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου), προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας απαξίωση της ΥΠΑ «απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία- αεροδρόμια και πιθανή κατάρρευσή της».
Στην απεργία δεν συμμετέχουν πάντως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όπως διευκρίνισε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ).
Από την πλευρά της, η ΟΣΥΠΑ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της πως η ΥΠΑ χρήζει άμεσης χρηματοδότησης για έργα και συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν για τη βελτίωση υποδομών και αεροδρομίων.
Στη διάρκεια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, η ΟΣΥΠΑ θα παρέχει το παρακάτω έργο και θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις:
– Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας.
– Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
– Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
– Νοσοκομειακές πτήσεις.
– Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών/ πρωθυπουργοί.
– Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442