Πρώην στέλεχος της ΧΑ: Αστυνομικός αγνόησε καταγγελίες ότι δεχόμουν απειλές
Στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής φέρεται να έδωσε πριν από λίγο καιρό σε συμπληρωματική κατάθεση προς τις ανακρίτριες της υπόθεσης το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος που είχε προσέλθει αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές. Το πρώην στέλεχος φέρεται να κατονόμασε αστυνομικό που αγνόησε τις καταγγελίες του ότι δεχόταν απειλές από τη ΧΑ.
Στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής φέρεται να έδωσε πριν από λίγο καιρό σε συμπληρωματική κατάθεση προς τις ανακρίτριες της υπόθεσης το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος που είχε προσέλθει αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές.
Ο μάρτυρας, μετά τις κρίσιμες πληροφορίες που έδωσε στην ανάκριση κατά τη διάρκεια της πρώτης του κατάθεσης, φέρεται να επανήλθε στο γραφείο των ανακριτριών με νέα στοιχεία.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμπληρωματική κατάθεσή του ο μάρτυρας, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος, φέρεται να κατονομάζει συγκεκριμένο αστυνομικό ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο εν λόγω αστυνομικός αγνόησε τις καταγγελίες πως ο ίδιος δεχόταν απειλές από τη Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει πως ο αστυνομικός όχι μόνο δεν τον βοήθησε, αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις Αρχές.
Επίσης, το πρώην στέλεχος της οργάνωσης, που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή στα τέλη του 2013, φέρεται να υποστήριξε στις ανακρίτριες ότι και άλλοι αστυνομικοί γνώριζαν πως δεχόταν απειλές.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης των δικαστικών που χειρίζονται την υπόθεση, αίτηση που είχε υποβάλει πριν από δέκα ημέρες ο Νίκος Μιχαλολιάκος (ήταν η τρίτη αίτηση που κατατέθηκε από τη Χρυσή Αυγή).
Οι εφέτες του Συμβουλίου απέρριψαν την αίτηση του αρχηγού του κόμματος με βασικό σκεπτικό ότι «ασκήθηκε καταχρηστικά με στόχο την παρέλκυση της ανάκρισης».
Έτσι την Τετάρτη η ανακριτική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι με την απολογία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια και Κώστα Μπαρμπαρούση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δοκιμάζεται στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός, ξεχωρίζει το Άρης – ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο – Αναζητείται ο δράστης
- Νέα δεδομένα για τον Πίτερς: «Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την πλευρά του…»
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442