Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Goldman Sachs : Έναρξη διάθεσης του Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio

Η Goldman Sachs Asset Management ανακοίνωσε τη σύσταση και έναρξη διάθεσης προς το επενδυτικό κοινό του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των αμοιβαίων κεφαλαίων της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS. Πρόκειται για ένα […]

Η Goldman Sachs Asset Management ανακοίνωσε τη σύσταση και έναρξη διάθεσης προς το επενδυτικό κοινό του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των αμοιβαίων κεφαλαίων της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS. Πρόκειται για ένα ενεργά διαχειριζόμενο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει κυρίως τίτλους σταθερού εισοδήματος, χαμηλής επενδυτικής αξιολόγησης, που εκδίδονται από Ευρωπαϊκές εταιρείες.

Το χαρτοφυλάκιο θα διαχειρίζεται η επενδυτική ομάδα Corporate Credit της GSAM, που αποτελείται από περισσότερους των 72 επαγγελματιών διαχειριστών εξειδικευμένων στις επενδύσεις, εκ των οποίων οι 28 εξειδικεύονται στην αγορά χρέους (leveraged credit).

Η ομάδα Leveraged Credit της GSAM είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του εμβληματικού χαρτοφυλακίου Goldman Sachs Global High Yield Portfolio, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1998 και έχει συγκεντρώσει πλεόν των $11 δισ. σε υπό διαχείριση κεφάλαια, ενώ έχει λάβει υψηλή αξιολόγηση (4 αστέρια) από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αμοιβαίων κεφαλαίων Morningstar.

Η ίδια ομάδα διαχειρίζεται επίσης αμοιβάια κεφάλαία αξίας $4 δισ., τοποθετημένα σε Ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία υψηλών αποδόσεων, με 6 επαγγελματίες που εξειδικεύονται στις επενδύσεις και την έρευνα, και οι οποίοι επικεντρώνονται αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή αγορά χρέους (European leveraged credit).

Το fund θα προσφέρει μερίδια τόσο στο νόμισμα αναφοράς του, όσο και σε άλλα νομίσματα, με ελάχιστη αρχική επένδυση $5.000. Το fund θα προσφέρει επίσης μερίδια σχεδιασμένα για Θεσμικούς Επενδυτές.

«Οι πελάτες μας εξακολουθούν να αναζητούν λύσεις σταθερού εισοδήματος οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες στις διακυμάνσεις των επιτοκίων. Πιστεύουμε ότι το Europe High Yield Fund μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μας ένα μοναδικό πλεονέκτημα στο εξελισσόμενο Ευρωπαϊκό πιστωτικό περιβάλλον, καθώς συνδυάζει τη διεθνή μας παρουσία και την τοπική εξειδίκευσή μας σε ό,τι αφορά την αγορά σταθερού εισοδήματος υψηλών αποδόσεων», δηλώνει ο Nick Phillips, επικεφαλής της μονάδας Third Party Distribution της GSAM για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Το Goldman Sachs Europe High Yield Bond Portfolio έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει πρόσβαση σε (επενδυτικές) ευκαιρίες που αναδύονται στο περιβάλλον της ταχέως αναπτυσσόμενης Ευρωπαϊκής αγοράς υψηλών αποδόσεων, όπου διαρθρωτικές τάσεις, όπως η απομόχλευση των τραπεζικών ισολογισμών, αναμένονται να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της προσφοράς νέων εκδόσεων στα επόμενα 5 χρόνια. Σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και τα χαμηλά επιτόκια, πιστεύουμε ότι το Europe High Yield μπορεί επιπλέον να προσφέρει στους επενδυτές σταθερού εισοδήματος ελκυστικές αποδόσεις, με σχετικά μικρότερη έκθεση σε επιτοκιακές διακυμάνσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024