ΔΗΜΑΡ: «Ναι» σε διάλογο για την Κεντροαριστερά, συνέδριο το φθινόπωρο
Κατά πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εκλογικό αποτέλεσμα και την περαιτέρω πορεία του κόμματος. Η ΚΕ είπε «ναι» στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και όρισε, ενόψει του συνεδρίου το φθινόπωρο, επιτροπή θέσεων, οργανωτική επιτροπή και επιτροπή καταστατικού.
Κατά πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το εκλογικό αποτέλεσμα και την περαιτέρω πορεία του κόμματος και όρισε, ενόψει του συνεδρίου το φθινόπωρο, επιτροπή θέσεων, οργανωτική επιτροπή και επιτροπή καταστατικού.
Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με έντονα στοιχεία αυτοκριτικής αναφέρεται ότι είναι πολύ αρνητικό, πως η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό και πως όσο ήταν στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ δεν κατέστησε σαφές στους πολίτες ότι είναι άλλο η κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άλλο μία κυβέρνηση στρατηγικής επιλογής για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Για την περαιτέρω πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρεται ότι η ανασύνταξη του κόμματος απαιτεί αποφάσεις χωρίς αμφισημίες, με κατοχύρωση της πολιτικής αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, ως πολιτική συνισταμένη των καταβολών της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Για αυτό, επισημαίνεται, η ΔΗΜΑΡ θα μετέχει ενεργά στον διάλογο για την κεντροαριστερά, διεκδικώντας μια νέα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο.
Όσο για το συνέδριο, τέλος, αναφέρεται ότι θα γίνει το φθινόπωρο, όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΕ, για να αλλάξουν όλα στον τρόπο της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος. Για να αποδειχθεί ότι «επιβεβαιώνουμε καθημερινά την αντιστοιχία της παρουσίας μας με τις ιδέες που επαγγελλόμαστε» τονίζεται.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων