Τα στελέχη του Λιμενικού που συμμετείχαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος με την ηρωίνη τίμησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τα στελέχη του Λιμενικού που συμμετείχαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος με την ηρωίνη τίμησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός απευθυνόμενους στους λιμενικούς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Συμμετείχατε σε μία επιχείρηση, μοναδική σε φύση και εύρος που έχει γίνει ποτέ μέσα στα ελληνικά όρια. Και το σημαντικό δεν είναι μόνο η ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίσατε, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το σημαντικότερο είναι αυτό που δείξαμε διεθνώς: Ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι, πλέον, σε μια άλλη φάση οργάνωσης, σε μια άλλη φάση δυνατοτήτων. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι σε μια περίοδο που οι απολαβές όλων έχουν μειωθεί, τα γνωρίσματα αυτά κάνουν την επιτυχία ακόμη πιο σημαντική και ουσιαστική. Και συμπλήρωσε: «Ο ξεκάθαρος στόχος που θέσαμε από την αρχή είναι να χτυπήσουμε οργανωμένα κυκλώματα και διακινητές ναρκωτικών. Προσηλωμένοι σε αυτόν, συνεχίζουμε». Δήλωσε υπερήφανος που συνεργάζεται με τα στελέχη του Λιμενικού και τόνισε ότι η απονομή πλακέτας είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Επιπλέον τους ζήτησε να συνεχίσουν να υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο την πατρίδα, την ασφάλεια των πολιτών, των θαλασσών των λιμανιών και των παιδιών.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που επέδειξαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι οποίες συμμετείχαν από κοινού, στην επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τους ζήτησε και εκείνος με τη σειρά του να συνεχίσουν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ζήλο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σημειώνεται ότι τιμητικό έπαινο από τον κ. Βαρβιτσιώτη παρέλαβαν ο Διοικητής Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο Διοικητής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, ο Διευθυντής Ειδικών Μονάδων Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ο Διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ο Διοικητής Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στην τελετή για την απόδοση των τιμητικών επαίνων που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr