Νιγηρία: Έκρηξη σε σημείο, όπου φίλαθλοι παρακολουθούσαν το Μουντιάλ
Έκρηξη στην περιοχή Νταματούρου της Νιγηρίας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι φίλαθλοι, για να παρακολουθήσουν αγώνα για το παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου.
Έκρηξη στην περιοχή Νταματούρου της Νιγηρίας σημειώθηκε το βράδυ της
Τρίτης, σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι φίλαθλοι, για να
παρακολουθήσουν αγώνα για το παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου.
Δεν υπάρχει προς το παρόν αναφορά για θύματα, αν και ορισμένοι κάτοικοι της πόλης είπαν ότι άκουσαν και δεύτερη ισχυρή έκρηξη. Η πόλη Νταματούρου είναι η πρωτεύουσα του πολιτείας Γιόμπε, περιοχής που έχει καταστραφεί από τις πολλαπλές επιθέσεις της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις, για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκφράζοντας φόβους για πιθανές βομβιστικές επιθέσεις.
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους από το 2009, όταν ξεκίνησε η εξέγερσή της με στόχο τη δημιουργία ενός σκληρού ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία