Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρή αντίδραση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υπεράσπιση Ξηρού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντίδραση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υπεράσπιση Ξηρού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού στο αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του πατέρα του στην Χαλκιδική. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλούν τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση. Κόντρα για το θέμα και στη Βουλή.

Την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού στο αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του πατέρα του στην Χαλκιδική.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλούν τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Κάθε πολίτης στην πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι, όμως, παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουράκης και η κα Κατριβάνου.

» Πάνω από όλα είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης, μιλώντας για δήθεν βασανιστήρια, ψεύδεται ασύστολα σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσει τη χώρα μας.

» Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία και τους αδίστακτους συκοφάντες της χώρας».

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει μείζον πολιτικό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χ.Τρικούπη αναφέρεται: «Αποτελεί μείζον πολιτικό ατόπημα η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στράτου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της ’17 Νοέμβρη’ Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών.

» Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Κόντρα και στη Βουλή

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή την υπεράσπιση από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή απέναντι σε δολοφόνους τρομοκράτες, καλώντας τον να διαχωρίσει τη θέση του και να κρατήσει αποστάσεις από τους δύο βουλευτές.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για εμπρηστικές δηλώσεις και προβοκατόρικη λογική, προσθέτοντας ότι την μεγαλύτερη τρομοκρατία την ασκεί η κυβέρνηση.

«Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης.

«Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μην διαχωρίζει τη θέση του από βουλευτές που καταθέτουν σε ανοικτές δίκες υπερασπιζόμενοι τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε δολοφόνους. Δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περνά στην κοινωνία η αντίληψη ότι η πολιτεία δεν τους συμπεριφέρεται με επιείκεια όταν αυτοί δολοφονούσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να καταδείξει ότι καταδικάζει» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του σωφρονιστικού συστήματος.

Οι αναφορές αυτές του κ. Τριαντάφυλλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο κύριος Τριαντάφυλλος».

Βασίλης Υψηλάντης: «Δεν ακούγεται τίποτα ούτε για Αξαρλιάν ούτε για Μπακογιάννη».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Αυτό που ειπώθηκε από τον κ. Τριαντάφυλλο, αν είχε ειπωθεί από άλλον, θα είχαν σηκωθεί και τα έδρανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά που τοποθετείται. Δεν συγχέει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις καταδίκες που βάλλουν κατά της ζωής. Η τακτική ρίχνω λάδι στη φωτιά και στοχοποιώ κοινωνικούς πολιτικούς χώρους έχει οδηγήσει στο να φτάνει η κυβέρνηση να αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αθωωθεί πέντε φορές και να τους λένε τρομοκράτες…»

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος: «Για τον κ. Ξηρό λέμε».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτή είναι προβοκατόρικη λογική. Βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον κρατούμενο που αναφέρεστε και λέει ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση με τις συνθήκες κράτησης του. Λέτε η χώρα να την παραβιάζει; Αυτή είναι λογική που θα μας βρει αντίθετους».

Β. Υψηλάντης: «Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους. Είναι υπερασπιστές τους. Είναι ντροπή».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό ελληνικό λαό την ασκεί η δική σας κυβέρνηση. Αυτή η εμπρηστική δήλωση είναι απαράδεκτη, είναι ηθελημένα προβοκατόρικη. Εμείς ούτε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποχωρήσουμε ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές, σε αυτούς που συμπράττετε».

Β. Υψηλάντης: «Είναι εμφυλοπολεμικές τακτικές αυτές που θέλει να επαναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου. Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν».

Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο τους; Αυτό το λαϊκισμό οι συνήγοροι των θυμάτων δεν τον είχαν ποτέ».

Β. Υψηλάντης: «Εσείς λαϊκίζετε».

Ζ Κωνσταντοπούλου: «Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Β. Υψηλάντης: «Μέχρι εκεί φτάνει το ηθικό πολιτισμικό σας δίκαιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024