Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό διαπραγμάτευση περισσότερες δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Υπό διαπραγμάτευση περισσότερες δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τη διεύρυνση των δόσεων της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο διαπραγματεύεται με την τρόικα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία. Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και έχει ήδη τεθεί προς την τρόικα.

Τη διεύρυνση των δόσεων της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο διαπραγματεύεται με την τρόικα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία.

Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και έχει ήδη τεθεί προς την τρόικα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ήταν είχε αρχικά εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να υπάρξει «γενναία» ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και είναι εκείνος που διαπραγματεύεται με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για το θέμα.

Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ’ αυτήν.

Στο υπουργείο Οικονομικών επιχειρηματολογούν τονίζοντας ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, ήτοι εκείνων που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014, οι οποίες στο τέλος Απριλίου ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ.

Μια νέα ρύθμιση που θα έχει βάθος 4ετίας εκτιμάται ότι θα συμβάλλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν.

Είναι ενδεικτικό πως οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο μπροστά τους καθώς θα πρέπει να καταβάλουν 10,5 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος, έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και σε τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Υπογραμμίζεται πως από τις 911.240 χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα προκύπτει μέσος φόρος ύψους 1.053 ευρώ.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024