Στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος φτάνει στην πρωτεύουσα αύριο, Τρίτη και θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Ύδρα, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του νησιού.
Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος φτάνει αύριο, Τρίτη και θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή.
Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Κολέγιο Αθηνών όπου θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε, με θέμα το Κοιμητήριο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή της ολοκλήρωσης της συντήρησης και αποκατάστασης 40 ταφικών μνημείων στο κοιμητήριο, ενός σημαντικού έργου που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια η Κοινότητα Σταυροδρομίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του υπουργείου Πολιτισμού.
Το πρωί της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή.
Στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, όπου θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου με σύντομη ομιλία για το περιβάλλον.
Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο από τον Μάριο Φραγκούλη και τον αμερικανό πιανίστα Eugene Kohn.
Την Πέμπτη θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ύδρα, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ύδρας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού. Θα προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ύδρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ.
Την Παρασκευή το πρωί θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης
- Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκε ΙΧ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Η Ολλανδία υπέρ της αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442