Πτώση τζίρου για οικοδομή, ΜΜΕ και υπηρεσίες καθαρισμού στο α΄ τρίμηνο 2014
Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την οικοδομή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την καθαριότητα φαίνεται πως εξακολουθούν να επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον κύκλο εργασιών στον τομέα υπηρεσιών το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι υπηρεσίες δραστηριοτήτων αρχιτεκτόνων και μηχανικών και συναφών δραστηριοτήτων παροχής τεχνικών συμβουλών σημείωσαν πτώση 27,2% στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την οικοδομή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την καθαριότητα φαίνεται πως εξακολουθούν να επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον κύκλο εργασιών στον τομέα υπηρεσιών το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι υπηρεσίες δραστηριοτήτων αρχιτεκτόνων και μηχανικών και συναφών δραστηριοτήτων παροχής τεχνικών συμβουλών σημείωσαν πτώση 27,2% στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Ομοίως, πτώση 4,6% κατέγραψαν οι υπηρεσίες εκδοτικών δραστηριοτήτων, ενώ μείωση 13,3% κατέγραψαν σε ετήσια βάση οι υπηρεσίες διαφήμισης, έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων κοινής γνώμης (παρά τις εκλογές του Μαΐου).
Ο κύκλο εργασιών ήταν ακόμη αρνητικός στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (-4,2%), στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων παροχής συμβουλών διαχείρισης (-6,3%), στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων σχετικών με την απασχόληση (-6%), αλλά και στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων καθαρισμού (-17,2%).
Αντιθέτως αύξηση τζίρου κατέγραψαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 οι υπηρεσίες ταχυδρομικών και ταχυ-μεταφορικών δραστηριοτήτων (+2%), οι υπηρεσίες πληροφορικής (+18,9%), οι υπηρεσίες δραστηριοτήτων επεξεργασίας δεδομένων και δραστηριοτήτων παροχής πληροφόρησης (+5,2%), οι υπηρεσίες νομικών και λογιστικών δραστηριοτήτων (+7,4%), οι υπηρεσίες άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (+12%) και οι υπηρεσίες διοικητικών δραστηριοτήτων γραφείου και στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (+2,9%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο


