«Aνθρώπινα αισθάνομαι απέχθεια γι’ αυτό που συνέβη. Δεν είμαι, όμως, νομικά αρμόδια να κινήσω διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, αλλά πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, παντού και πάντα… Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται αυτό, όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στον διοικητικό και κρατικό μηχανισμό και πρέπει να αποδίδονται ευθύνες μέσα από διαδικασίες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 FM, για το επεισόδιο με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Ανθρώπινα, αισθάνομαι αυτό που αισθάνονται όλοι όταν βλέπουν αυτήν τη σκηνή και τις γυναίκες αυτές τις έχω γνωρίσει, επειδή είχαν έρθει στο γραφείο μου. Και έχουμε πιει στο γραφείο μου τότε και ένα τσίπουρο μαζί, παραγωγής μου. Έχω ακούσει τον πόνο τους και υπάρχει το πολιτικό επίπεδο και η εθνική ανάγκη, αλλά υπάρχει και το ανθρώπινο επίπεδο… Τι να κάνουμε, όμως; Να μη σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη;» πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

Βούλτεψη: Δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας

«Γίνεται έρευνα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα… Έχουμε περιστατικά, αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας ένα-δύο καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε, απαντώντας στην ερώτηση περί επικοινωνιακής και πολιτικής ζημιάς, πως «τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά… Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας, προς τη δημοκρατία μας. Δεν το συζητώ…».

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε επίσης ότι «έχουν γίνει στη χώρα, από τον Μάιο του 2012, που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, πάνω από 20.000 διαδηλώσεις. Βέβαια, αυτά που προβάλλονται είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί. Σκεφτείτε, σε όλη τη χώρα 20.000 διαδηλώσεις, όλη ημέρα να διατίθενται πάνω από 150.000 αστυνομικοί…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ