Στο 96,8% του ΑΕΠ το χρέος της Ισπανίας στο α’ τρίμηνο 2014
Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας συνέχισε την ανοδική πορεία του κατά το α' τρίμηνο 2014, φθάνοντας στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 96,8% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα αγγίξει το 100% μέχρι το τέλος του έτους. Το 2007 το ισπανικό δημόσιο χρέος βρισκόταν στο 36,3% του ΑΕΠ, αλλά έκτοτε αυξήθηκε κάθετα.
Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας συνέχισε την ανοδική πορεία του κατά το πρώτο τρίμηνο 2014, φθάνοντας στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 96,8% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα αγγίξει το 100% μέχρι το τέλος του έτους.
Το 2007 το ισπανικό δημόσιο χρέος βρισκόταν στο 36,3% του ΑΕΠ, αλλά έκτοτε αυξήθηκε κάθετα.
Στην Ισπανία, ο λόγος του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης προς το ΑΕΠ ήταν 7,1% το 2013, έναντι 10,6% το 2012.
Χωρίς τις κεφαλαιακές μεταβιβάσεις που σχετίζονταν με τα μέτρα παροχής στήριξης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο λόγος αυτός υποχώρησε από 6,8% σε 6,6%.
Στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας για το 2014, η ισπανική κυβέρνηση μείωσε τον στόχο του 2014 για τον λόγο του ελλείμματος προς το ΑΕΠ (από 5,8% σε 5,5%).
Στις εαρινές προβλέψεις 2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο λόγος του ελλείμματος προς το ΑΕΠ προβλέπεται να υποχωρήσει σε 5,6% το 2014, ενώ στη συνέχεια θα αυξηθεί σε 6,1% το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μίλαν – Βερόνα 3-0: Ξανά στην κορυφή οι «ροσονέρι»
- Σομαλία εναντίον Ισραήλ: Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης αποτελεί «απειλή» για την περιοχή
- Οι Σέρβοι αποκαλύπτουν το συμβόλαιο που δίνει στον Τζόουνς ο Ολυμπιακός και πότε έρχεται ο παίκτης στην Ελλάδα
- Αγρότες: Ανοίγουν μπάρες σε διόδια – Σε ποια σημεία εντοπίζονται προβλήματα στην κυκλοφορία
- Ιωάννης Παπαζήσης: «Στη δική μου γενιά έπεφτε ξύλο, ήμασταν έρμαια της κάθε τρέλας του σκηνοθέτη»
- Η AI κατακλύζει το YouTube: 20% του περιεχομένου είναι κακοφτιαγμένα «slop»
