Καλύτερα των αναμενόμενων κινήθηκαν τα δημόσια έσοδα τον Μάιο, καθώς οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν επηρέασαν την πορεία των φορολογικών εισπράξεων.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοινώνει αύριο τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού για το 5μηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014 τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα καταδεικνύουν ότι η πορεία των δαπανών κινείται ικανοποιητικά, αλλά και ότι κλείνει σταδιακά η «τρύπα» στα έσοδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών οι ανησυχία που υπήρχε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου οι εισπράξεις τον Μάιο θα υστερούσαν δεν επαληθεύθηκε.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη αρμοδιότητες του έχουν ανατεθεί προσωρινά στον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη ο οποίος και παρακολουθεί την πορεία των εσόδων των ΔΟΥ.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ