H Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε ότι από το φθινόπωρο του 2014 οι παίκτες #Playstation 4 θα μπορούν να μοιράζονται την συναρπαστική εξέλιξη του παιχνιδιού τους με το κοινό στο κανάλι τους στο YouTube. Οι χρήστες της νεότερης παιχνιδομηχανής της Sony μπορούν προς το παρόν να μοιράζονται στο Facebook, του Twitter, το Twitch και το Ustream.

Παρεμπιπτόντως, από τα τέλη Μαΐου κυκλοφορούν φήμες ότι η Google εξετάζει την πιθανότητα να εξαγοράσει τον δημοφιλέστερο προορισμό για live gaming video, το Twitch, μια υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης βίντεο με τεχνολογία ροής που μεταφέρει το 44% της κίνησης live video streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο παίκτης θα μπορεί να επιλέξει την υπηρεσία βίντεο της Google από το κουμπί Share του χειριστηρίου DualShock 4. Επίσης, θα έχει πρόσβαση στα βίντεο που μοιράζονται «φίλοι», τα οποία θα προβάλλονται στην ροή “What’s New”.

Επιπλέον, η Sony ανακοίνωσε στην έκθεση E3 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Καλιφόρνια, ότι θα διατεθεί το YouTube app για το PS4, όπως συνέβη και στο προγενέστερο PS3, για την πρόσβαση σε κανάλια του YouTube, σε βίντεο και «personalities».

Το Playstation 4 κυκλοφορεί στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο του 2013 και στην Ελλάδα από τα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

In.gr Τεχνολογία