Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Formula 1: Οι οδηγοί ζητούν πιο μαλακές γόμες από την Pirelli

Formula 1: Οι οδηγοί ζητούν πιο μαλακές γόμες από την Pirelli

Ένας σημαντικός αριθμός οδηγών της Formula 1 θεωρεί πως τα ελαστικά της Pirelli θα πρέπει να διαθέτουν πιο μαλακές γόμες με σκοπό να αντισταθμιστεί η απώλεια των αεροδυναμικών φορτίων.

Την απαίτηση για πιο μαλακές γόμες ελαστικών έχουν εκφράσει αρκετοί οδηγοί της Formula, θεωρώντας πως μέχρι σήμερα τα ελαστικά της Pirelli είναι αρκετά σκληρά για τα δεδομένα των νέων μονοθεσίων.

«Τα ελαστικά είναι πολύ σκληρά, δεν αποτελεί μυστικό», δήλωσε ο F. Alonso στο πλαίσιο του grand prix του Μονακό.

«Όταν η Pirelli φέρνει κανονικά ελαστικά, εξασφαλίζουν ικανοποιητική πρόσφυση μέσα σε δύο ή τρεις γύρους, ωστόσο, όταν φέρνουν σκληρότερα ελαστικά χρειάζονται οκτώ ή εννιά γύροι ώστε να «δουλέψουν» σωστά».

«Είμαστε πολύ αργοί, διαπιστώσαμε παρατηρώντας την εικόνα από τη θερμική κάμερα στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ότι τα ελαστικά ήταν πολύ κρύα και δεν μπορούσαμε να αυξήσουμε τη θερμοκρασία σε αυτά».

«Ωστόσο αυτά έχουμε στη διάθεσή μας, είναι το ίδιο για όλους, συνεπώς θα πρέπει να τα κάνουμε να δουλέψουν καλύτερα σε σχέση με τους άλλους», πρόσθεσε ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Κριτική στα ελαστικά της Pirelli άσκησε και ο S. Perez, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική τη διαφορά των χρόνων ανάμεσα στο GP2 και τη Formula 1.

«Ίσως μπορούν να γίνουν πιο μαλακά και αν το αναλύσεις, σε πολλούς αγώνες που έχουμε κάνει φέτος θα μπορούσαμε να έχουμε πιο μαλακές γόμες».

«Θα είναι πιο ευχάριστο για τους οδηγούς, θα δώσει περισσότερες επιλογές σε σχέση με τη στρατηγική, κάτι που με τη σειρά του θα κάνει πιο συχνές τις αλλαγές θέσεων», δήλωσε ο Μεξικανός οδηγός της Force India.

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery, o οποίος δήλωσε ότι ενώ υπάρχει η πρόθεση για τη δημιουργία ελαστικών με πιο μαλακή γόμα, η έλλειψη δοκιμών εξέλιξης κάνει κάτι τέτοιο εξαιρετικά δύσκολο.

auto.in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024