
ΕΧΑΕ: Συνέδριο για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «GR FOR GROWTH: FUNDING SMEs», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, το οποίο θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου 2014, στο Astir Palace Resort, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΧΑΕ. […]
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «GR FOR GROWTH: FUNDING SMEs», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, το οποίο θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου 2014, στο Astir Palace Resort, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΧΑΕ.
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα νέα εργαλεία για τη χρηματοδότηση ΜμΕ στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα οι φορείς χάραξης πολιτικής και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συμφωνήσουν μια κοινή στρατηγική και ένα σχέδιο δράσης με σκοπό τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.
Ειδικότερα, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να δώσει λύσεις στο θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, καθώς και οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση, όπως τα προϊόντα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, η δημιουργία των European Venture Capital Funds, το νέο Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και τις ΜΜΕ (COSME) και τα European Long Term Investment Funds (ELTIFs).
Το Συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον, αξιωματούχων της Ε.Ε. και λοιπών ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών, εποπτικών και ρυθμιστικών αρχών, κοινωνικών εταίρων, επιχειρηματικών συνδέσμων, νομικών, θεσμικών επενδυτών, χρηματοδοτικών φορέων κ.α, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αλλά και φορέων της ελληνικής και διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.
Ο εκτιμώμενος αριθμός των συνέδρων θα κυμανθεί από 250 έως 300 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι «Εκκλησιάζουσες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περιοδεία
- Συνταξιοδότηση: Ρεκόρ αιτήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2026 – Έφτασαν τις 58.213
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (10/5): Πού θα δείτε τα play offs της Super League και το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ
- Το Iράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην επιτεθούν σε πλοία του – 36 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο
- Το αλάτι κάνει κακό στη μνήμη;
- Η μεγάλη λίστα των λαθών των ξένων διαιτητών που ορίζει ο Λανουά
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
- Ειδικός στην γραφολογική ανάλυση εξέτασε το φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)





































![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442