Πάπας: Συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε το διχασμό καθολικών-ορθοδόξων
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στους Αγίους Τόπους, ενώ αναφερόμενος στον ιστορικό διχασμό καθολικών και ορθοδόξων τόνισε ενώπιον πλήθους πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μου, ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε στα αδέλφια μας».
Με εγκάρδια λόγια μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στους Αγίους Τόπους.
Αναφερόμενος στον ιστορικό διχασμό καθολικών και ορθοδόξων ο ποντίφικας τόνισε ενώπιον πλήθους πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: «Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί μου, ζητώ συγγνώμη για ό,τι κάναμε για να ευνοήσουμε τον διχασμό αυτό και ζητώ από το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλέσαμε στα αδέλφια μας».
Ο Πάπας μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
«Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είμαστε φίλοι, αδέλφια και συμμεριζόμαστε τη βούληση να πορευθούμε μαζί, να κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν. Να προσευχηθούμε μαζί, να εργασθούμε μαζί για το ποίμνιο του Θεού, να αναζητήσουμε την ειρήνη, να προστατεύσουμε την πλάση, τα τόσα πολλά που μοιραζόμαστε. Και ως αδέλφια, ακριβώς, θα πρέπει να προχωρήσουμε» δήλωσε.
Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι η συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ήταν «η σημαντικότερη στιγμή της επίσκεψής του στους Αγίους Τόπους» και σημείωσε ότι από τον θεμέλιο λίθο που έθεσε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον Έκτο, πριν από μισό αιώνα, η πορεία επανένωσης των Χριστιανών έχει επιτελέσει σημαντικά βήματα προόδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442