EΛΠΕ: Αύξηση κερδών πάνω από τις προβλέψεις
Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξημένα κατά 34% στα 51 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προβλέψεις της αγοράς για 48,1 εκατ. ευρώ.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν την Τρίτη προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξημένα κατά 34% στα 51 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προβλέψεις της αγοράς για 48,1 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 38 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω των χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης και της αδύναμης ζήτησης για πετρελαιοειδή.
Το πρώτο τρίμηνο πέρυσι είχαν καταγράψει ζημίες 78 εκατ. ευρώ. Η εταιρία απέδωσε τη βελτίωση σε μείωση λειτουργικού κόστους και αυξήσεις εξαγωγών από τη μονάδα της Ελευσίνας.
Προσαρμοσμένες για τις επιπτώσεις από την αποτίμηση των αποθεμάτων πετρελαίου, οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 19 εκατ. ευρώ καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για ζημίες 28,7 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442