Βορίδης: Καιροσκοπισμός και υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ψήφους της ΧΑ
Για καιροσκοπισμό και υποκρισία κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι θυμήθηκε ξαφνικά τώρα τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, επειδή βρίσκεται σε κατάσταση «απόλυτης απελπισίας», ενώ του καταλόγισε ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε «ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις».
Για καιροσκοπισμό και υποκρισία κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι θυμήθηκε ξαφνικά τώρα τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, επειδή βρίσκεται σε κατάσταση «απόλυτης απελπισίας», ενώ του καταλόγισε ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε «ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις».
«Γιατί τους θυμήθηκε ο Τσίπρας του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Τους θυμήθηκε γιατί βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης απελπισίας. Διότι έχει τις εκλογές στην Αθήνα και την Αττική. Και ξαφνικά θυμάται ότι υπάρχει κι ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί.
» Χειρότερος καιροσκοπισμός, χειρότερη υποκρισία και μαρτυρία μεγίστης πια πολιτικής απελπισίας, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει διατυπωμένη με καθαρότερο τρόπο» είπε ο κ. Βορίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.
Κατηγόρησε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του ότι θέτουν «εκβιαστικά διλήμματα» καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν, για να φύγει η κυβέρνηση κι έτσι, ουσιαστικά, θέλουν να ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε εκείνα από τα οποία έφυγε τα δύο τελευταία χρόνια και να ξανανοίξει κλειστά κεφάλαια, όπως ευρώ ή δραχμή.
Παράλληλα, τόνισε πως το δίλημμα είναι: «Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε εκεί, όπου παλέψαμε δυο χρόνια να φύγουμε ή θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν δρόμο που είναι ο ενάρετος δρόμος της παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, που φέρνει καρπούς, έχει αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αρχίζει να δημιουργεί ανάπτυξη εισοδημάτων, αρχίζουν να έρχονται επενδύσεις; Σε ποια κατεύθυνση από τις δύο θέλουμε να πάμε; Αυτό είναι το ζήτημα που πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, αυτό θέλουμε να εξηγήσουμε.
» Απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά ενίσχυση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση να συνεχίσει σε αυτόν το δρόμο, ο οποίος προφανώς δεν έχει πια δημοσιονομικά μέτρα, προφανώς δεν έχει πια Μνημόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι την Κυριακή οι πολίτες θα δείξουν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά τους, το θάρρος τους, το κουράγιο τους, την υπομονή τους, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στην ευρωπαϊκή πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά».
Ο κ. Βορίδης σημείωσε πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξαν ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε ένα πρώτο επίπεδο. Για τις επιλογές της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά δεν εκτιμήθηκαν από τους πολίτες στην Αττική, ενώ στην Αθήνα η κάθοδος του Νικήτα Κακλαμάνη απέκλεισε την υποψηφιότητα του Αρη Σπηλιωτόπουλου από τον δεύτερο γύρο.
Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πιο μπροστά από τη ΝΔ, όσο για τα πολιτικά μηνύματα τόνισε πως θα συνεκτιμηθούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και των ευρωπαϊκών εκλογών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε τη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026