Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ιησούς χάνει τη μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίου

Ο Ιησούς χάνει τη μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίου

Ο Ιησούς Χριστός δεν μπορεί να κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίων που εκδόθηκαν στο όνομά Του, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο. Η αμερικανίδα ψυχολόγος, Έλεν Σούκμαν, η οποία πέθανε το 1981, ισχυριζόταν ότι το βιβλίο «Μάθημα στα Θαύματα» τής υπαγορεύθηκε από τον Ιησού σε μία σειρά ονείρων. Το δικαστήριο, όμως έκρινε ότι τα συγγραφικά δικαιώματα δεν καθορίζονται από τη διανοητική κατάσταση του δημιουργού, αλλά από την διαδικασία της δημιουργίας.

Ο Ιησούς Χριστός δεν μπορεί να κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίων που εκδόθηκαν στο όνομά Του, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.

Ο ανώτατο δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου Μάθημα στα Θαύματα που έγραψε η αμερικανίδα ψυχολόγος, Έλεν Σούκμαν, ανήκουν στην ίδια -και τους κληρονόμους της- και όχι στον Ιησού.

Η αμερικανίδα ψυχολόγος, Έλεν Σούκμαν, η οποία πέθανε το 1981, ισχυριζόταν ότι το βιβλίο «Μάθημα στα Θαύματα» τής υπαγορεύθηκε από τον Ιησού σε μία σειρά ονείρων.

Η δικαστική διαμάχη προέκυψε όταν χριστιανική ακαδημία ανάρτησε αποσπάσματα του βιβλίου -που εκδόθηκε το 1975- στην ιστοσελίδα της. Η ακαδημία υποστήριξε ότι η Σούκμαν δεν θεωρούσε τον εαυτό της ως συγγραφέα του βιβλίου.

«Για πολλούς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι ο συγγραφέας του Μαθήματος και ότι ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα δεν ισχύει για το έργο Του» ανέφερε η Ακαδημία.

Ωστόσο, το Ίδρυμα Εσωτερικής Ειρήνης ισχυρίζεται ότι έχει κληρονομήσει τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου μετά τον θάνατο της Σούκμαν το 1981. Διαμαρτυρήθηκε για την ανάρτηση των αποσπασμάτων και προσέφυγε στα δικαστήρια.

Οι γερμανοί δικαστές έκριναν υπέρ του Ιδρύματος Εσωτερικής Ειρήνης, τονίζοντας ότι τα συγγραφικά δικαιώματα δεν καθορίζονται από τη διανοητική κατάσταση του δημιουργού, αλλά «από την πραγματική διαδικασία της δημιουργίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024