Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Αγγελάκας για άλλη μία βραδιά γέμισε το Stage Volume 1

Ο Γιάννης Αγγελάκας για άλλη μία βραδιά γέμισε το Stage Volume 1

Στις 4 και 5 Απριλίου 2014 ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίστηκε για 2 βραδιές στο Stage Volume 1. Λόγω αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων αποφασίστηκε να εμφανιστεί και την Κυριακή 6 Απριλίου. Η συναυλία όμως της Κυριακής δεν έγινε ποτέ γιατί λόγω προβλήματος υγείας του Γιάννη Αγγελάκα, αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τη Δευτέρα 12 Μαΐου. Ήταν να […]

Στις 4 και 5 Απριλίου 2014 ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίστηκε για 2 βραδιές στο Stage Volume 1. Λόγω αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων αποφασίστηκε να εμφανιστεί και την Κυριακή 6 Απριλίου. Η συναυλία όμως της Κυριακής δεν έγινε ποτέ γιατί λόγω προβλήματος υγείας του Γιάννη Αγγελάκα, αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τη Δευτέρα 12 Μαΐου. Ήταν να πάω εκείνη την μέρα και δεν σας κρύβω ότι πολύ απογοητεύτηκα…
Επιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης Lin / @Tw / Yt /

12 Μαΐου
Έφτασα από νωρίς εκεί, λίγο μετά τις 20.00. Μπαίνοντας μέσα αντίκρισα ένα άδειο χώρο με λίγα άτομα. Αναμενόμενο σκέφτηκα αφού ο Αγγελάκας θα βρισκόταν στη σκηνή στις 22.00. Αποφάσισα να ανέβω στο πάνω μπαλκόνι και κατευθύνθηκα προς τη σκηνή. Ήθελα να βρίσκομαι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτή. Το ότι ήρθα νωρίς αποδείχτηκε πολύ καλό γιατί με την ησυχία μου επέλεξα που ήθελα να κάτσω. Το μαγαζί δεν έχει πολλές καρέκλες, εγώ όμως βρήκα ένα πολύ ωραίο κόκκινο καναπέ… και έκατσα! Όσοι άργησαν να έρθουν είχαν ένα θέμα να δούνε άνετα τη σκηνή, όπως και πολλοί στάθηκαν όρθιοι στην «αρένα» και μακριά. Ήρθε και η παρέα μου, έκανα και εκεί δύο καινούργιους φίλους, και κουβέντα στην κουβέντα πέρασε η ώρα πάρα πολύ ευχάριστα.

Playlist με 10+ τραγούδια από τη συναυλία στις 12 Μαΐου 2014.

Πριν το «Γιάνναρο», λίγο μετά τις 21.00, βγήκε το συγκρότημα «Σύννεφα με Παντελόνια» και παρουσίασαν τα καινούρια τους τραγούδια. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το ομότιτλο ποίημα του Βλαδιμίρ Μαγιακόφσκι και αποτελεί συγγενές σχήμα των «Όναρ», ενώ ο ήχος του παραπέμπει στην ευρύτερη νέο-rock μελωδία των «Πυξ Λαξ». Αποτελείται από τους: Νικόλα Δημοσθένους στις κιθάρες, στον προγραμματισμό και τα φωνητικά, Γιώργο Καραγκούνη στις κιθάρες, Δήμητρα Καραμπεροπούλου (Πυξ Λαξ) στο ακορντεόν, στα κρουστά και τα φωνητικά. Μαζί τους βρέθηκαν και το φωνητικό ensemble Frantic Scissors.

Την ώρα που πλησίαζε να βγει στη σκηνή ο Γιάννης Αγγελάκας, το Stage Volume 1 είχε γεμίσει, όχι όμως σε σημείο να μην μπορείς να περάσεις, όπως για παράδειγμα να πας στο μπαρ για ένα ποτό. Ένα αρνητικό που παρατήρησα ήταν ότι έκανε πολύ ζέστη. Υπήρχε η δυνατότητα η γυάλινη οροφή να ανοίξει, άνοιξε για λίγο κάποια στιγμή, αλλά μετά έκλεισε, απ’ ότι είδα, για το υπόλοιπο της συναυλίας.

Ο Γιάννης βγήκε λίγο μετά τις 22.00. Ντυμένος όπως πάντα στα μαύρα, με το γκρίζο, πια, μακρύ και ανέμελο μαλλί του, και αμέσως έκατσε στην, γνώριμή του πια, καρέκλα. Ξεκίνησε με το επίκαιρο (λόγω εκλογών ίσως;) τραγούδι «Ο Μάρκος Υπουργός» (Όσοι Γινούν Πρωθυπουργοί) του Μάρκου Βαμβακάρη.


Συνολικά είπε τριάντα τραγούδια και όλη η συναυλία κράτησε περίπου 3 ώρες. Τραγούδια από τις «Τρύπες» μέχρι και τη «Γελαστή Ανηφόρα», όπως: Γιορτή (Τρύπες), Ευγνωμοσύνη, Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, Σιγά Μην Κλάψω (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες), Δικαιοσύνη, Γιαννάκης, Ακούω την Αγάπη (Τρύπες), Δεν Χωράς Πουθενά (Τρύπες), Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι (Τρύπες), Γλέντι, Σαράβαλο, Το Ποτάμι, Παροιμίες από τον Κρόνο (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες), Αιρετικό (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες), Είμαι Τυχερός (Γιώργος Καρράς & Γιάννης Αγγελάκας), Καλά που Έγινα Σπουδαίος και Τρανός (Γιάννης Αγγελάκας & οι Επισκέπτες) κ.α.

Μαζί στη σκηνή είχε τη γνωστή παρέα του τα τελευταία χρόνια, τον Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα.

Το σίγουρο είναι ότι αν τραγουδούσε και τις υπόλοιπες μέρες στο Stage Volume 1, θα γινόταν ο ίδιος χαμός και το μαγαζί θα ήταν κάθε μέρα γεμάτο. Αγγελάκας είναι αυτός και με την ενέργειά του ξέρει να ξεσηκώνει και να σου φτιάχνει το κέφι. Δίκαια θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής.

Γιάννη «είμαι τυχερός» που σε είδα!
«Σ’ ευχαριστώ!»

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024