Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζει στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Συνεδριάζει στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Τις βασικές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία θα εξετάσει σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Βιομηχανίας. Το συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα θέση το πλαίσιο για έναν πιθανό οδικό χάρτη ενεργειών εστιάζοντας στην καινοτομία και στο κόστος παραγωγής.

Τις βασικές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία θα εξετάσει σήμερα στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Βιομηχανίας.

Το συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης θα θέση το πλαίσιο για έναν πιθανό οδικό χάρτη ενεργειών εστιάζοντας στην καινοτομία και στο κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η ανταγωνιστικότητα των ενεργοβόρων βιομηχανιών, με έμφαση στην υφιστάμενη κατάσταση, στις προοπτικές και στις πιθανές δράσεις για την άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων στις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην γεφύρωση του τεχνολογικού χάσματος και στην σύνδεση της εξειδίκευσης του ανθρωπίνου δυναμικού με την βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.

Στις σημερινές εργασίες της συνόδου θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Οργανώσεως Εργοδοτών (BusinessEurope) κ. Μάρκους Μπάγιερ, όσο και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024