Τις βασικές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία θα εξετάσει σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Βιομηχανίας. Το συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα θέση το πλαίσιο για έναν πιθανό οδικό χάρτη ενεργειών εστιάζοντας στην καινοτομία και στο κόστος παραγωγής.

Τις βασικές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία θα εξετάσει σήμερα στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για θέματα Βιομηχανίας.
 

Το συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης θα θέση το πλαίσιο για έναν πιθανό οδικό χάρτη ενεργειών εστιάζοντας στην καινοτομία και στο κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η ανταγωνιστικότητα των ενεργοβόρων βιομηχανιών, με έμφαση στην υφιστάμενη κατάσταση, στις προοπτικές και στις πιθανές δράσεις για την άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων στις ενεργοβόρες βιομηχανίες. 

Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην γεφύρωση του τεχνολογικού χάσματος και στην σύνδεση της εξειδίκευσης του ανθρωπίνου δυναμικού με την βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.

Στις σημερινές εργασίες της συνόδου θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Οργανώσεως Εργοδοτών (BusinessEurope) κ. Μάρκους Μπάγιερ, όσο και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr