Στην Ολομέλεια του ΣτΕ υπόθεση περικοπής εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου
Η περικοπή εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου συζητήθηκε την Παρασκευή, με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη (πιλοτική) δίκη, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η απόφαση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η περικοπή εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου συζητήθηκε την Παρασκευή, με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη (πιλοτική) δίκη, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η απόφαση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η υπόθεση αφορά προσφυγή συνταξιούχου εκπαιδευτικού κατά του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ αντί 47.569 ευρώ).
Η ίδια ζητεί επιπροσθέτως να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για τη σοβαρή ηθική βλάβη.
Η συνταξιούχος υποστηρίζει ότι η περικοπή του εφάπαξ και η καθυστέρηση απόδοσής του, που είχε ως συνέπεια και περαιτέρω περικοπή, λόγω των μνημονίων, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Εκπρόσωπος του Ταμείου, κατά την ακροαματική διαδικασία, υποστήριξε, μεταξύ των άλλων, ότι η περικοπή και η καθυστέρηση απόδοσης του εφάπαξ οφείλεται στο ότι έχουν βγει στη σύνταξη περίπου 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι και το Ταμείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου υποστήριξε ότι η περικοπή του εφάπαξ είναι συνταγματικά ανεκτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νιούκαστλ – Μπρέντφορντ 2-3: «Ζωντανές» για Ευρώπη, με γκολ στο 85′ οι «Μέλισσες»!
- Πληθωρισμός: Τι λέει ο Τραμπ και τι πληρώνουν οι πολίτες
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα πρώτα ματς της 20ης αγωνιστικής (pic)
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του! (vid)
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»

