Μήνυμα στήριξης προς τον ρώσο πρόεδρο για τα γεγονότα στην Κριμαία απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους εκπροσώπους κινήσεων και κινημάτων, που συμπαρατάσσονται με τους ΑΝΕΛ.

«Στηρίζουμε δημόσια τον πρόεδρο Πούτιν και την ρωσική κυβέρνηση που προστάτεψε τους ορθόδοξους αδελφούς μας της Κριμαίας» είπε.

Ο Π.Καμμένος απηύθυνε μήνυμα προς τους ψηφοφόρους εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών και ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, τους ανέργους τους ανασφάλιστους τα λουκέτα, επανέλαβε προηγούμενες αναφορές του για απόπειρα δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας, λόγω χρεών προς τις τράπεζες και πρόσθεσε: «Έχουν γονατίσει τους Έλληνες της μεσαίας τάξης και οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θα τους γονατίσουμε σε αυτές τις εκλογές που έρχονται» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή η πολιτική είναι αντεθνική και θα την ανατρέψουμε στις 25 Μαΐου».

«Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που θα βρεθούν στο ευρωκοινοβούλιο θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσει η Ευρώπη, στην Ευρώπη που περιγράφουν τα κόμματα της συμπολίτευσης στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην Ευρώπη της δήθεν πολιτικής ένωσης, που δεν θα είμαστε ίσοι, που δε θα συναποφασίζουμε που δε θα υπάρχει βέτο, που δεν αποφασίζουν οι λαοί και οι εκπρόσωποι τους οι εκλεγμένοι, αλλά θα αποφασίζει η επικυρίαρχη γερμανική εξουσία. Αυτή είναι η Ευρώπη που σαφώς πια προτείνουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή, για την Ελλάδα, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και Η ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Σε αυτή την εκλογή θα κριθεί εάν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να υποστείλει τη σημαία, να παραδώσει την εθνική κυριαρχία. Εάν θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι θα γίνεται ο προϋπολογισμός της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, είτε η Ελλάδα θα παραμείνει μια δημοκρατία, όπου οι πολίτες αποφασίζουν» συνέχισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: «Μας λένε ότι είμαστε στο κόμμα της δραχμής, μας λένε ότι θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, ότι θέλουμε να πάμε την Ελλάδα σε τριτοκοσμικούς δρόμους. Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, πιστεύουμε στην Ευρώπη που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των τραπεζών, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη που δίνει εντολές και υποχρεώνει να εκτελούν τις εντολές οι κυβερνήσεις που εκλέγονται από τους λαούς».

Μίλησε επίσης για «βρώμικες μεθοδεύσεις» στο ζήτημα του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Χάρη Παπαγεωργίου, ο συνδυασμός του οποίου έχει υποβάλλει ένσταση ενάντια στην απόρριψη του από το πρωτοδικείο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καμμένος στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι έμειναν αναπάντητες όλες οι ερωτήσεις του προς τον πρωθυπουργό για το «αν έχουν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας» και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη να τοποθετηθούν για το θέμα. Τάχθηκε επίσης στο πλευρό όσων «υπηρέτησαν στον άξονα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος». Χαιρέτισε τους εκπροσώπους των κινημάτων (Πυρίκαυστος Ελλάδα, Άρμα Πολιτών, Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας ) που συμπαρατάσσονται με τους ΑΝΕΛ και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον Λ. Κωνσταντινίδη, που άρχισε απεργία πείνας έξω από τη Σουηδική βουλή για τις πρακτικές της τρόικας στη χώρα μας.   

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας