Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Για απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Για απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μετά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την Τετάρτη 30 Απριλίου. Οι γιατροί κατηγορούν τον κ. Γεωργιάδη για αθέτιση των υποσχέσεων του ως προς την υλοποιήση των αιτημάτων που αφορούν τους παρόχους Υγείας.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) μετά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την Τετάρτη 30 Απριλίου. Οι γιατροί κατηγορούν τον κ. Γεωργιάδη για αθέτιση των υποσχέσεων του ως προς την υλοποιήση των αιτημάτων που αφορούν τους παρόχους Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου του συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου, και των μελών της ΠΕΔ με τον υπουργό Υγείας διαπιστώθηκε υπαναχώρηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από τις αρχικές δεσμεύσεις της προς τους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί και λοιποί πάροχοι Υγείας ενημερώθηκαν ότι:
α) o κλειστός προϋπολογισμός ανεξάρτητα από τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού δεν θα αλλάξει, έχει υπογραφεί σχετική Υπουργική απόφαση και θα ισχύσει το clawback και για το 2014 που σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τα διαθέσιμα στοιχεία, θα ανέλθει στο ύψος του 60% – 70% ανά πάροχο και ανά περιφέρεια της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελούνται από τους παρόχους για το 2014 όλα τα παραπεμπτικά ανεξαρτήτως εάν ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να τα πληρώνει για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης και αν απαιτηθεί.

β) παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να μην φορολογηθούν οι πάροχοι για τα ποσά που το 2013 επέστρεψαν στο κράτος με τη μορφή του clawback και του rebate και αντιστοιχούν περίπου στο 50% του τζίρου τους, οι ομόρρυθμες και ετερόρυθμες εταιρίες υποχρεώθηκαν σε πληρωμή προκαταβολής φόρου στις 30 Απριλίου.

Υπό παραπάνω δεδομένων η ΠΕΔ αποφάσισε τη διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και προτίθεται να προτείνει σε όλους τους παρόχους Υγείας την από κοινού δράση.

Το θέμα μάλιστα αναμένεται να ζητηθεί και στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, στις 2 και 3 Μαΐου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024