Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Ιταλίας

Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Ιταλίας

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι αναβαθμίζει την προοπτική του αξιόχρεου της Ιταλίας σε σταθερή από αρνητική, διατηρώντας την αξιολόγηση «BBB+». O οίκος επισημαίνει πως η ύφεση στην Ιταλική οικονομία έλαβε τέλος και πως οι συνθήκες χρηματοδότησης της χώρας έχουν βελτιωθεί.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι αναβαθμίζει την προοπτική του αξιόχρεου της Ιταλίας σε σταθερή από αρνητική, διατηρώντας την αξιολόγηση «BBB+».

Ο οίκος επισημαίνει πως η ύφεση στην Ιταλική οικονομία έλαβε τέλος και πως οι συνθήκες χρηματοδότησης της χώρας έχουν βελτιωθεί. «Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της ιταλικής οικονομίας τελείωσε το δεύτερο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις της Fitch», σημειώνεται στη σχετική έκθεση.

Ακόμη, εκτιμά πως οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν μειωθεί επειδή οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες επωφελήθηκαν από τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για να ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαιά τους.

«Ενδεχόμενοι δημοσιονομικοί κίνδυνοι από τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν μειωθεί καθώς οι μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες εκμεταλλεύονται τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για ενίσχυση των κεφαλαίων τους πριν από την συνολική αναθεώρηση της ποιότητας του ενεργητικού της ΕΚΤ», αναφέρει ο οίκος.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως η Ιταλία είχε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών το 2013 , πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, με τον οίκο να αναμένει ότι το πλεόνασμα θα διευρυνθεί το 2014, ωθούμενο από την αύξηση της ζήτησης των εξαγωγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024