Τον ταχύτερο ανελκυστήρα του κόσμου ετοιμάζει η Hitachi
Χάρη σε ένα σύστημα που μεταβάλλει την πίεση της καμπίνας ώστε να μην βουλώνουν τα αφτιά των επιβατών, ο ταχύτερος ανελκυστήρας του κόσμου θα φτάνει σε ταχύτητα τα 72 χιλιόμετρα την ώρα. Το ασανσέρ αναπτύχθηκε από την ιαπωνική Hitachi και θα εγκατασταθεί στο CTF Financial Centre, έναν ουρανοξύστη των 530 μέτρων που κατασκευάζεται την πόλη του Γκουανγκτσού στη νότια Κίνα.
Χάρη σε ένα σύστημα που μεταβάλλει την πίεση της καμπίνας ώστε να μην βουλώνουν τα αφτιά των επιβατών, ο ταχύτερος ανελκυστήρας του κόσμου θα φτάνει σε ταχύτητα τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.
Το ασανσέρ αναπτύχθηκε από την ιαπωνική Hitachi και θα εγκατασταθεί στο CTF Financial Centre, έναν ουρανοξύστη των 530 μέτρων που κατασκευάζεται στο Γκουανγκτσού της νότιας Κίνας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.
Ο ανελκυστήρας θα χρειάζεται μόλις 43 δευτερόλεπτα για να φτάσει από το ισόγειο στον 95ο όροφο, ανακοίνωσε η Hitachi.
H διαδρομή θα είναι «άνετη» χάρη σε σύστημα που μεταβάλλει αυτόματα την πίεση του αέρα στην καμπίνα, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος θα ενεργοποιούνται ειδικά φρένα που αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες.
Η Hitachi κατασκευάζει συνολικά 95 ανελκυστήρες για το κτήριο, από τους οποίους οι 28 θα είναι διώροφοι.
Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ ταχύτητας ανήκει σε ένα ασανσέρ του ουρανοξύστη Taipei 101 στην Ταϊβάν που ανεβοκατεβαίνει με 60,6 χιλιόμετρα την ώρα.
Στο Μπουρζ Χαλιφά του Κουβέιτ, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου στα 830 μέτρα, ο ταχύτερος ανελκυστήρας κινείται με 36 χιλιόμετρα την ώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε νηπιαγωγείο
- Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Διονύσης Τσάμης
- Φάμελλος για εργατική Πρωτομαγιά: «Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας»
- Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς
- Ελένη Φουρέιρα: Kυκλοφορεί το πρώτο της βινύλιο
- Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου – Μήνυμα για την Πρωτομαγιά με… Akyla και αποθέωση κυβερνητικών μέτρων

