Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πορτρέτο της 88χρονης Ελισάβετ στο «success story» της Βρετανίας

Το πορτρέτο της 88χρονης Ελισάβετ στο «success story» της Βρετανίας

Τα 88 κλείνει τη Δευτέρα η βασίλισσα Ελισάβετ Β', η οποία βρίσκεται στο θρόνο τα τελευταία 62 χρόνια. Με αφορμή τα γενέθλια, ο Ντέιβιντ Μπέιλι τράβηξε μια αρκετά διαφορετική μαυρόασπρη φωτογραφία, η οποία μάλιστα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση στην εκστρατεία της για την προσέλκυση επενδυτών, τουριστών, αλλά και φοιτητών.

Τα 88 κλείνει τη Δευτέρα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία βρίσκεται στο θρόνο τα τελευταία 62 χρόνια.

Με αφορμή τα γενέθλια, ο Ντέιβιντ Μπέιλι τράβηξε μια αρκετά διαφορετική μαυρόασπρη φωτογραφία, στην οποία η βασίλισσα εμφανίζεται χαμογελαστή.

«Ανέκαθεν υπήρξα μεγάλος θαυμαστής της και πιστεύω ότι έχει πολύ ευγενικό βλέμμα. Μια άτακτη λάμψη στα μάτια της. Πάντοτε ήμουν οπαδός των δυνατών γυναικών και πιστεύω ότι είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα» δήλωσε ο φωτογράφος.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η φωτογραφία θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση στην εκστρατεία με τίτλο «Great Campaign», η οποία έχει ως στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας στη Βρετανία, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ο κορυφαίος προορισμός για επενδύσεις, για φοιτητές, για τουρίστες.

Ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και ΜΜΕ της κυβέρνησης Σαντζίντ Τζάβιντ δήλωσε: «Το συγκεκριμένο πορτρέτο από τον διάσημο φωτογράφο θα ενισχύσει την εκστρατεία δείχνοντας στον κόσμο όλα όσα είναι θαυμαστά στη χώρα».

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, ο θεσμός της μοναρχίας αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών και συνεισφέρει στην οικονομία περίπου 500 εκατ. λίρες (610 εκατ. ευρώ) το χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024