Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βουτιές» ρωσικού μαχητικού κοντά σε αμερικανικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

«Βουτιές» ρωσικού μαχητικού κοντά σε αμερικανικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Κρεμλίνου-ΗΠΑ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 πραγματοποίησε επανειλημμένες διελεύσεις σε χαμηλό ύψος κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook στη Μαύρη Θάλασσα. Τη ρωσική «προκλητική ενέργεια» καταδικάζει το Πεντάγωνο προχωρώντας σε επίσημη διαμαρτυρία στις ρωσικές Αρχές.

Εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Κρεμλίνου-ΗΠΑ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 πραγματοποίησε επανειλημμένες διελεύσεις σε χαμηλό ύψος κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook στη Μαύρη Θάλασσα.

Τη ρωσική «προκλητική ενέργεια» καταδικάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο προχωρώντας σε επίσημη διαμαρτυρία στις ρωσικές Αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν ανακοίνωσε πως το περιστατικό διήρκεσε 90 λεπτά και σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ενόσω το πολεμικό πλοίο πραγματοποιούσε περιπολία σε διεθνή ύδατα στη δυτική Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικό μαχητικό Su-24 ή Fencer πραγματοποίησε 12 διελεύσεις σε χαμηλό ύψος κοντά στο USS Donald Cook, το οποίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα από τις 10 Απριλίου και σήμερα ελλιμενίζεται σε ρουμανικό λιμάνι.

Το μαχητικό δεν ήταν οπλισμένο, επισήμανε ο συνταγματάρχης Γουόρεν καταδικάζοντας την ρωσική «προκλητική και αντιεπαγγελματική ενέργεια» που δεν συνάδει με εθνικά πρωτόκολλα και προγενέστερες διμερείς συμφωνίες.

Αυτή η προκλητική και αντιεπαγγελματική ρωσική ενέργεια δεν συνάδει με τα εθνικά τους πρωτόκολλα και προγενέστερες συμφωνίες σχετικά με την επαγγελματική μεταξύ των στρατευμάτων μας

Το ρωσικό μαχητικό, το οποίο συνοδευόταν από δεύτερο Fencer που δεν πέταξε κοντά στο αντιτορπιλικό, δεν απάντησε σε πολλαπλές απόπειρες του Donald Cook να επικοινωνήσει με τον πιλότο.

«Θα δυσκολευόμουν πολύ να πιστέψω ότι δύο Ρώσοι πιλότοι θα προχωρούσαν από μόνοι τους σε μία τέτοια ενέργεια. Έχουμε δει τους Ρώσους να φέρονται αντιεπαγγελματικά και σε παραβίαση του διεθνών κανόνων στην Ουκρανία εδώ και πολλούς μήνες. Αυτές οι συνεχείς προκλήσεις δεν εξυπηρετούν σε τίποτα στην αποκλιμάκωση της έντασης» υπογράμμισε ο Στιβ Γουόρεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024