Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαέξι νεκροί, στάχτη 1.000 σπίτια από τεράστια πυρκαγιά στη Χιλή

Δεκαέξι νεκροί, στάχτη 1.000 σπίτια από τεράστια πυρκαγιά στη Χιλή

Καταστροφική πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο της Χιλής στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, καίγοντας 1.000 σπίτια και αναγκάζοντας 3.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η πρόεδρος της Χιλής κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της τεράστιας πυρκαγιάς. Φωτορεπορτάζ.

Καταστροφική πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο της Χιλής στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, καίγοντας 1.000 σπίτια και αναγκάζοντας 3.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η πρόεδρος της Χιλής κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιφέρεια της πόλης και επεκτάθηκε σε δώδεκα συνοικίες του διάσημου λιμανιού της κεντρικής Χιλής.Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ κήρυξε γρήγορα την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας στις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού.

«Είναι η χειρότερη καταστροφή που έχω δει στο Βαλπαραΐσο» δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο διοικητής της περιφέρειας Ρικάρντο Μπράβο. «Φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να επεκταθεί μέχρι το κέντρο της πόλης» πρόσθεσε.

Το Βαλπαραΐσο, το οποίο κηρύχθηκε το 2004 από την UNESCO μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιανοί και ξένοι τουρίστες.

Η πυρκαγιά, τα ακριβή αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, προκάλεσε διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση σε πολλές συνοικίες της πόλης.

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον 12 συνοικίες της πόλης, καταστρέφοντας περίπου 1.000 σπίτια και καθιστώντας απαραίτητη την απομάκρυνση τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων, δήλωσε ο δήμαρχος του Βαλπαραΐσο Χόρχε Κάστρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στην Πολβόρα, στην περιφέρεια του Βαλπαραΐσο, καταστρέφοντας 150 στρέμματα με ευκάλυπτους, βοσκοτόπια και θάμνους, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ONEMI). Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερους από 40 λόφους της πόλης.

Οι πυροσβέστες του Βαλπαραΐσο, με τη βοήθεια συναδέλφων τους από γειτονικές κοινότητες, καθώς και από το Σαντιάγο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ., δίνουν αγώνα για να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024