Ο ΟΗΕ ενέκρινε την αποστολή κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Ομόφωνα ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την αποστολή κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης στη σφοδρά δοκιμαζόμενη χώρα. Η αποστολή, δύναμης 12.000, θα αντικαταστήσει την μικρότερη αφρικανική πολυεθνική δύναμη που βρίσκεται στη χώρα, αλλά δεν αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα πριν το Σεπτέμβριο.
Ομόφωνα ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την αποστολή κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης στη σφοδρά δοκιμαζόμενη χώρα.
Η αποστολή, δύναμης 12.000, θα αντικαταστήσει την μικρότερη αφρικανική πολυεθνική δύναμη που βρίσκεται στη χώρα, αλλά δεν αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα πριν το Σεπτέμβριο.
Mε την απόφαση του ΟΗΕ την Πέμπτη, δημιουργείται η ομάδα MINUSCA που θα αναπτυχθεί επί του εδάφους της ΚΑΔ στις 15 Σεπτεμβρίου και θα απαρτίζεται από 10.000 στρατιώτες και 1.800 αστυνομικούς.
Θα αναλάβει καθήκοντα από την πολυεθνική δύναμη MISCA, δύναμης 5.000, που απαρτίζεται από στρατιώτες της Γαλλίας (πρώην αποικία της οποίας είναι η ΚΑΔ) και αφρικανικών χωρών.
Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από το Μάρτιο του 2013, με τη βία μεταξύ ενόπλων ομάδων μουσουλμάνων και χριστιανών να έχει εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες από τις εστίες τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «H Λάτσιο είπε… όχι σε πρόταση της Τζένοα για Μανδά, στο κόλπο παραμένει η Γιουβέντους» (pic)
- Εκλογές στο Κόσοβο: Ξεκάθαρο προβάδισμα για το κόμμα του πρωθυπουργού Άλμπιν Κούρτι
- Η στιγμή που ο Ετεοκλής Παύλου μίλησε στην κόρη του για το ατύχημά του – Η συγκινητική απάντησή της
- Βαρδούσια: Η μοιραία πορεία των τεσσάρων ορειβατών – Τα πιθανά σενάρια της τραγωδίας
- Έκανε το στέλεχος της Interpol και είχε… κατ’ επάγγελμα τις απάτες – Απέσπασε 440.000 ευρώ σε 16 χρόνια
- Ο Γκρίλις σε μια ξέφρενη νύχτα μετά την ήττα από την Άρσεναλ

