Για προσπάθεια διαμελισμού της Ουκρανίας κατηγορούν οι ΗΠΑ την Ρωσία
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ρωσίας εξαπολύουν οι ΗΠΑ για την αναζωπυρωθείσα κρίση στην Ουκρανία, κατηγορώντας ανοικτά τη Μόσχα πως υποκινεί τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων και σκοπό την προσάρτηση επαρχιών με «συνταγή» Κριμαίας. Επέμβαση των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας σε κατάληψη στο Χάρκοβο, παραμένουν ταμπουρωμένοι φιλορώσοι σε κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.
Μιλώντας στο Κογκρέσο, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι «ο καταλύτης πίσω από το χάος των τελευταίων 24ώρων», λέγοντας πως τα γεγονότα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως «πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση όπως στην Κριμαία».
Η επίσημη ρωσική θέση είναι πως οι δυνάμεις της πραγματοποιούν ασκήσεις, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσενεπανήλθε την Τρίτη, λέγοντας πως «αν η Ρωσία επρόκειτο να παρέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία, θα ήταν ιστορικό λάθος». Κάτι τέτοιο, επανέλαβε, θα είχε «σοβαρές συνέπειες για τη σχέση μας με τη Ρωσία και θα απομονώσει περαιτέρω τη Μόσχα διεθνώς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζαβέλλας
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
