Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποχρεωτική η κάμερα οπισθοπορείας στις ΗΠΑ

Υποχρεωτική η κάμερα οπισθοπορείας στις ΗΠΑ

Μέχρι το 2018 όλα τα αυτοκίνητα που θα διατίθενται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα πρέπει να διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό κάμερα οπισθοπορείας, σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε ο εθνικός φορέας για την ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους (NHTSA).

Υποχρεωτική καθιστά την ύπαρξη κάμερας οπισθοπορείας σε όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με απόφασή του ο εθνικός φορέας για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων (NHTSA).

Η υποχρέωση των κατασκευαστών να εφοδιάζουν τις τετράτροχες προτάσεις τους με την εν λόγω τεχνολογία αφορά όλα τα νέα αυτοκίνητα, επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, που θα διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2018.

Παρόλα αυτά, η πρώτη φάση του νέου κανονισμού προβλέπει ότι από τον Μάιο του 2016 το 10% των προτάσεων που διαθέτει στην γκάμα της μια αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να εφοδιάζεται με κάμερα οπισθοπορείας, ποσοστό που θα πρέπει να αυξηθεί στο 40% έως τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με τον NHTSA, σχεδόν 210 άνθρωποι -κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά- χάνουν τη ζωή τους ενώ 15.000 τραυματίζονται κάθε χρόνο, έχοντας χτυπηθεί από κάποιο όχημα το οποίο κινούταν με την όπισθεν.

Το επιπλέον κόστος που προκύπτει για τους κατασκευαστές ανέρχεται σε 45 δολάρια για τα αυτοκίνητα που διαθέτουν ήδη στον εξοπλισμό τους κάποια οθόνη προβολής και στα 142 δολάρια για αυτοκίνητα στα οποία θα πρέπει να εγκατασταθεί τόσο η κάμερα οπισθοπορείας όσο και η αντίστοιχη οθόνη.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024