Στις 49,7 μονάδες υποχώρησε τον Μάρτιο ο δείκτης PMI στην μεταποίηση
Στις 49,7 μονάδες έκλεισε τον Μάρτιο ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υπευθύνων προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit, τιμή πιο κάτω από τις 51,3 μονάδες του Φεβρουαρίου και η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί το 2014.
Στις 49,7 μονάδες έκλεισε τον Μάρτιο ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υπευθύνων προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit, τιμή πιο κάτω από τις 51,3 μονάδες του Φεβρουαρίου και η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί το 2014.
Μολονότι ο κύριος δείκτης υποχώρησε τον Μάρτιο και πάλι κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων, υπέδειξε ωστόσο την υψηλότερη τιμή τριμήνου που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του 2008.
Τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου υπέδειξαν περαιτέρω αύξηση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών, επεκτείνοντας την τρέχουσα περίοδο συνεχούς αύξησης σε πέντε και τέσσερις μήνες αντίστοιχα.
Τα επίπεδα απασχόλησης στον μεταποιητικό τομέα υποχώρησαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.
Ωστόσο, ο καθαρός ρυθμός μείωσης των θέσεων εργασίας ήταν ο ασθενέστερος που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2009. Ορισμένες εταιρείες αύξησαν το προσωπικό τους ώστε να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των πωλήσεων.
Τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου υπέδειξαν μείωση των επιπέδων ανεκτέλεστων εργασιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών για 69ο συνεχή μήνα.
Επιπλέον, ο ρυθμός υποχώρησης ήταν έντονος και ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Οκτώβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442