Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Δικαίωμα στην Πόλη» παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Ειδικότερα ανακοίνωσε τους 66 από τους 74 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το συνδυασμό. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται κατά 50% από νέα πρόσωπα. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο συγγραφέας Πετρος Μάρκαρης, ο ακαδημαικός Θάνος Βερέμης, η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου και ο γιος του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Λευτέρης.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι «η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των ανθρώπων, δίνοντας το στίγμα του συνδυασμού του και της προσπάθειας που θα στηριχτεί στην προσφορά για την πόλη μέσα από τη δράση και την ενεργητικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή. Συνέχισε τονίζοντας τη δύναμη της απόφασης για συμμετοχή».

Επεσήμανε τη δύσκολη προσπάθεια, επίπονη και επίμονη, που έγινε την προηγούμενη τριετία κατά τη θητεία του όταν η πόλη, όπως και όλη η χώρα, βίωσε μια κρίση και την αντιμετώπισε με αποτελέσματα.

Το ψηφοδέλτιο το οποίο δίνει έμφαση στην «κοινωνία των πολιτών», όπως έλεγαν από το επιτελείο του δημάρχου, «σε ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν να παρουσιάσουν έργο στον χώρο όπου δραστηριοποιούνται αλλά και σε κινήσεις συλλογικές».

Από το επιτελείο του κ. Καμίνη μιλούν για ανανέωση κατά 50%, με συμμετοχή ανθρώπων από όλους τους πολιτικούς χώρους, προερχόμενοι κυρίως από τον λεγόμενο δημοκρατικού σοσιαλισμό μέχρι τον φιλελεύθερο χώρο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε 66 υποψηφίους, εκ των οποίων 20 είναι γυναίκες, και εν ευθέτω χρόνω θα παρουσιάσει τους υπόλοιπους οκτώ.

Υποψήφιοι για θέση δημοτικού συμβούλιο με το «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι μεταξύ άλλων οι Θάνος Βερέμης (καθηγητής πανεπιστημίου), Πόπη Διαμαντάκου (δημοσιογράφος), Αντώνης Καφετζόπουλος (ηθοποιός), Πέτρος Μάρκαρης (συγγραφέας), Φίλιππος Δραγούμης (ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην στέλεχος των Οικολόγων και νυν της Δράσης), Παναγιώτης Μηνογιάννης (λέκτορας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια), Αλέξανδρος Μοδιάνο (νομικός, διεθνολόγος), Νικόδημος Μάινα-Κιμίουα (μέλος της ομάδας Asante), Βαγγέλης Θεοδωρίδης (πρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής), Λευτέρης Παπαγιαννάκης (νομικός και γιος του αείμνηστου πολιτικού της Ανανεωτικής Αριστεράς), Μυρσίνη Λιοναράκη (δημοσιογράφος), Ραούφ Σεχάντε (παιδίατρος του ΕΣΥ), Γιώργος Φραντζεσκάκης (δημοσιογράφος), Σπύρος Φράγκος (οικονομικός αναλυτής), Φώτης Προβατάς (σύμβουλος μηχανικός), Ανδρέας Βαρελάς, Νέλλη Παπαχελά (δικηγόρος).

Δήλωση στήριξης εξέδωσε ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μία από τις σπάνιες ομολογώ φορές που ως πολίτης -και όχι απλά δημότης- αυτής της πόλης για την οποία αισθάνομαι ταυτόχρονα απέχθεια και αγάπη, αισθάνομαι -και ίσως για πρώτη φορά- υπερήφανο μέλος της που οφείλεται πολύ στον δήμαρχο της πόλης κ. Καμίνη».

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου που έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς παραβρέθηκαν οι Νίκος Μπίστης (υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά), Νίκος Χρυσόγελος (υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο με την κίνηση «Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» η οποία στηρίζει τον νυν δήμαρχο), Μαρία Γιαννακάκη (βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής), Μαρία Καρακλιούμη (αντιπεφερειάρχης Αττικής και πρώην υπεύθυνη γραφείου τύπου και Γραμματέας του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ), Άννα Καραμάνου (πρώην ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κουβέλη (δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας