Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ο βασανισμός Καρέλι δείχνουν οι καταθέσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από σωφρονιστικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους προκύπτει μέχρι στιγμής ότι είχε υποστεί βασανισμούς σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι την Παρασκευή στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από σωφρονιστικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους προκύπτει μέχρι στιγμής ότι είχε υποστεί βασανισμούς σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

«Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και πουθενά, θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», έλεγαν σήμερα, Κυριακή, εισαγγελικές πηγές, αναφορικά με την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε το Σάββατο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αμφισσας Νίκος Αντωναράκος για να διακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Ίλι Καρέλι που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τα έως τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι τα χτυπήματα που έχει δεχθεί ο Καρέλι δεν ταυτίζονται χρονικά: Σε άλλο χρόνο φαίνεται να έγινε το κάταγμα στο στέρνο και σε άλλο χρονικό σημείο να προκλήθηκε το έγκαυμα στην παλάμη του δεξιού του χεριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις φυλακές του Μαλανδρίνου έχουν προσκομίσει έγγραφα και στοιχεία από τα οποία, κατά την εκτίμησή τους, προκύπτει ότι το έγκαυμα στο χέρι του Καρέλι δεν έγινε το διάστημα που ήταν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σημάδι στο χέρι δεν το είχε ο Καρέλι ούτε κατά την μεταγωγή του ενώπιον των δικαστικών αρχών την Τετάρτη, ενώ όταν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας συντάχθηκε έκθεση στην οποία καταγράφεται ότι κατά την μεταγωγή του εκεί ο κρατούμενος είχε πρήξιμο στο μάτι και μώλωπες.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Από πολλαπλά τραύματα και κάταγμα στο στέρνο, τα οποία προκλήθηκαν από σπειρωτή ράβδο φαίνεται πως πέθανε ο βαρυποινίτης Ίλι Καρέλι. Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν την Παρασκευή οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε κάταγμα στο στέρνο, το οποίο φαίνεται να προκάλεσε και το θάνατο. Βρέθηκαν ακόμη, πολλαπλές και βαριές κακώσεις, από σπειρωτή ράβδο, σχεδόν σε όλο το σώμα καθώς και ίχνη βασανισμού, δηλαδή εγκαύματα στα χέρια.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Δεν έχουμε σχέση

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στον θάνατο του αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι, ο οποίος «την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια τη ζωή του αείμνηστου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη», υποστήριξε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ), μετά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η ΟΣΥΕ εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του αλβανού κρατούμενου στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών και επισήμανε: «Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μάς επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης».

«Είμαστε σίγουροι, ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε τη ζωή του σε κίνδυνο» κατέληγε η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024