Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής συναντήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Με την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής συναντήθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ρώμη ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας. Ο Κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στην ομιλία του «υπάρχουν επιτυχίες στην ελληνική οικονομία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ρώμη ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας», συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Ύστερα από την τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής στην Αθήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέβησαν πολλά. Αρχίζοντας από την εκλογή του νέου Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα και του ευχόμαστε να πετύχει. Υπάρχουν, επίσης, επιτυχίες και στην ελληνική οικονομία, χάρη στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα και ελπίζουμε να έλθουν καλύτερες ημέρες», δήλωσε ο κύριος Παπούλιας μετά την θερμή υποδοχή της Λάουρα Μπολντρίνι.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «όλα αυτά είναι εύθραυστα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μένοντας στην γραμμή που έχουμε χαράξει». Κατά την συνομιλία του με την επικεφαλής της ιταλικής βουλής, ο Κάρολος Παπούλιας πρόσθεσε, επίσης, ότι στην Ελλάδα καταγράφεται σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην πινακοθήκη «Μποργκέσε» της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου, εκτός από τα μόνιμα εκθέματα, μπόρεσε να επισκεφθεί και έκθεση αφιερωμένη στον γνωστό γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέττι.

Το πρωί της Παρασκευή ο κύριος Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Οι δύο Πρόεδροι, στην συνέχεια, θα εγκαινιάσουν, από κοινού, την έκθεση «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024