Η Moody’s αναβάθμισε δύο κυπριακές τράπεζες
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε την προοπτική της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας από αρνητική σε θετική, ενώ διαφοροποίησε επίσης την προοπτική της ρωσικής RCB από αρνητική σε σταθερή.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την προοπτική της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας από αρνητική σε θετική, ενώ διαφοροποίησε επίσης την προοπτική της ρωσικής RCB από αρνητική σε σταθερή.
Για την Τράπεζα Κύπρου, ο οίκος, πέραν της αλλαγής της προοπτικής σε θετική, διατήρησε τη διαβάθμιση για τις μακροχρόνιες καταθέσεις σε Ca και αναβάθμισε τα μη εξασφαλισμένα μεσοπρόθεσμα ομόλογα σε (P) Ca από (P) C.
Σε σχέση με την Ελληνική Τράπεζα, ο οίκος διαφοροποίησε την προοπτική από αρνητική σε θετική και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση μακροχρόνιων καταθέσεων σε Caa3.
Για την RCB, η Moody`s διαφοροποίησε την προοπτική από αρνητική σε σταθερή και διατήρησε την αξιολόγηση μακροχρόνιων καταθέσεων σε Caa2.
Οι αναβαθμίσεις έγιναν στον απόηχο της αναβάθμισης του κυπριακού χρέους από σταθερό σε θετικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]

