Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ελληνικά Καλώδια: Στα 93 εκατ. ευρώ η αξία του έργου διασύνδεσης των Κυκλάδων

Στα 93 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία του έργου της Ομάδας Β΄ του Διαγωνισμού Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΑΠΜ-41303/15.10.2013), το οποίο ανατέθηκε στην Ελληνικά Καλώδια, από τον ΑΔΜΗΕ, όπως είχε ανακοινώσει και εχθές ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις […]

Στα 93 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία του έργου της Ομάδας Β΄ του Διαγωνισμού Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΑΠΜ-41303/15.10.2013), το οποίο ανατέθηκε στην Ελληνικά Καλώδια, από τον ΑΔΜΗΕ, όπως είχε ανακοινώσει και εχθές ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Σύρου – Τήνου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και τερµατικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο και η Ελληνικά Καλώδια αναλαμβάνει, πέραν της προμήθειας των καλωδίων, την πόντιση, την προστασία των καλωδίων στα παράκτια τμήματα, καθώς και την υλοποίηση των απαραίτητων συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Τα υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης θα παραχθούν στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής Fulgor στην Κόρινθο. Η Fulgor, μετά την ολοκλήρωση επενδύσεων ύψους 55 εκατ. ευρώ, διαθέτει πλέον εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή των εξειδικευμένων αυτών προϊόντων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 900 χλμ υποβρύχιων καλωδίων μεσαίας τάσης έως 33 kV, καθώς και περισσότερα από 2.200 χλμ υποβρύχιων καλωδίων οπτικών ινών, ενώ έχει εγκαταστήσει – δρώντας ως ανάδοχος στο πλαίσιο έργων “με το κλειδί στο χέρι” – το μεγαλύτερο μέρος των υποβρυχίων καλωδίων ενεργείας και περί τα 1.000 χλμ υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενεργείας θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Κυκλάδων και θα διασφαλίσει τους καλύτερους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους για τις τοπικές Κοινωνίες, ενώ παράλληλα θα είναι και προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της ελάφρυνσης των δαπανών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024