Αγελαδοτρόφοι προς βουλευτές Ηπείρου: Μην ψηφίσετε το νόμο για το γάλα
«Να μη συμβάλουν στον "αφανισμό" του τόπου, με την ψήφο τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα» καλούν οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας, τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες. Χαρακτηρίζουν, δε, «Δούρειο Ίππο» την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα και τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος.
«Να μη συμβάλουν στον “αφανισμό” του τόπου, με την ψήφο τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα» καλούν οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας, τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες.
Οι αγελαδοτρόφοι χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο» την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα και τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος και προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο» αν υπερψηφίσουν.
Οι Ηπειρώτες αγελαδοτρόφοι τονίζουν ότι «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».
Ειδικότερα, σημειώνουν, σε μία περίοδο κατά την οποία η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση, η τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος «αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν – κονσέρβα, που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση».
Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, ύστερα από την προτροπή πολλών κτηνοτρόφων μελών της, και σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Πρέβεζας – Άρτας, αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη στη Σαμψούντα της Πρέβεζας, την Τετάρτη 26 Μαρτίου, για το θέμα προκειμένου να καθορίσουν κοινή στάση.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής