Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «στιγμές ανθρωπιάς» του Αλβέρτη και το «έτσι είναι η ζωή» του Ζοτς

Οι «στιγμές ανθρωπιάς» του Αλβέρτη και το «έτσι είναι η ζωή» του Ζοτς

Τι και αν μόλις είχε πετύχει το 2x2 στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, με μία μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, στάθηκε στις απίστευτες στιγμές που έζησε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως είναι περήφανος για όσα έζησε κατά την επιστροφή και βράβευση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο «Ζοτς» στη συνέντευξη Τύπου, όπου εξομολογήθηκε ότι δεν ήθελε να ζήσει μία τόσο φορτισμένη ατμόσφαιρα, αλλά... έτσι είναι η ζωή.

Τι και αν μόλις είχε πετύχει το 2×2 στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, με μία μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, στάθηκε στις απίστευτες στιγμές που έζησε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως είναι περήφανος για όσα έζησε κατά την επιστροφή και βράβευση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά ο «Φράγκι» ανέφερε: «Ναι πραγματικά δείξαμε ένα πολύ μαχητικό πνεύμα, κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε πει, τρέξαμε και πήραμε τη νίκη και καλύψαμε την διαφορά. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ένα σωματείο που έχει μάθει να αναγνωρίζει. Είμαι περήφανος που τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό έχω ζήσει τέτοιες στιγμές, όχι μόνο νικών αλλά ανθρωπιάς. Μπράβο σε όλους για το σημερινό, σε διοίκηση, σε κόσμο σε όλους.

Είχε δύο όψεις, η μία ότι έπρεπε να πάρουμε το ματς πάση θυσία και το δεύτερο η συγκίνηση και η αμηχανία που θα είχαμε απέναντι στον Ομπράντοβιτς με τον άνθρωπο με τον οποίο έχουμε ζήσει πάρα πολλά και έχουμε κατακτήσει τα πάντα, όμως πάνω από όλα είναι η ομάδα και έπρεπε να το διαχειριστούμε».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός έτρεξε πολύ σήμερα: «Πρέπει να βάλουμε κάποια στοιχεία και με αυτό δουλεύουμε. Το διάστημα είναι μικρό αλλά σημασία δεν έχει αυτό. Σημασία έχει πως ήταν μια πολύ ωραία βραδιά για μπάσκετ».


Ζοτς: «Αυτή είναι η ζωή»

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σέρβος κόουτς ο οποίος τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό επειδή έπαιξε πολύ καλά. Βρήκαν τον τρόπο να μας νικήσουν πολύ εύκολα. Προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε το παιχνίδι για να έρθουμε εδώ επειδή ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά παίξαμε πολύ άσχημα, εκτός από την αρχή του αγώνα. Δεν βρήκαμε λύσεις επιθετικά στα μις ματς, αλλά και στην άμυνά μας. Πολλά λάθη, πολλά εύκολα σουτ για τον Παναθηναϊκό και είναι ένα αποτέλεσμα που ήρθε εύκολα. Μετά από αυτό το παιχνίδι είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση στο γκρουπ μας, όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά και μόνο με θαύμα θα προκριθούμε. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Όπως είπα και στο ημίχρονο, είπα ότι ήταν πολύ δύσκολη νύχτα για μένα. Είναι πολύ σκληρό να έρχομαι εδώ ως προπονητής αντίπαλης ομάδας. Στους κοντινούς μου φίλους είχα πει ότι δεν θέλω να βρεθώ σε αυτή την κατάσταση, αλλά αυτή είναι η ζωή.

Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για όλη τη βραδιά και για όσα ετοίμασαν απόψε. Αρχίζοντας από την οικογένεια Γιαννακόπουλου που για μία ακόμη φορά έδειξαν πόσο με αγαπάνε. Σε όλους και φυσικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους και πάντα θα έχω στην καρδιά μου την ομάδα και τους ανθρώπους. Όσοι με γνωρίζουν κατάλαβαν ότι προσπάθησα να παλέψω μέχρι τέλους. Κι αυτό με απογοήτευσε με την αντίδραση των παικτών μου. Πάντα έχουμε διαφορετικούς τρόπους για να χάσουμε το παιχνίδι. Και ήταν ο χειρότερος τρόπος. Για μία ακόμη φορά τους ευχαριστώ όλους. Εύχομαι τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό και ειδικά στον Φραγκίσκο Αλβέρτη που ξεκίνησε σαν κόουτς. Να συνεχίσει να δουλεύει και να δίνει ό, τι έχει μέσα του».

Για το αν νιώθει ότι έπαιζε σε έναν τελικό: «Ήταν ένα σπέσιαλ παιχνίδι. Ήταν για εμάς μία ευκαιρία για να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση του ομίλου. Η εικόνα μας στο γήπεδο ήταν πολύ διαφορετική από αυτό. Αν έχεις στόχο μπροστά σου πρέπει να καταλαβαίνεις ποιος είναι. Σήμερα φάνηκε ότι δεν το είχαμε καταλάβει. Δεν αισθάνομαι άσχημα έτσι όπως παίξαμε, αλλά κάτι παραπάνω».

Για το συναίσθημα της αγάπης από τον κόσμο: «Είναι προφανές. Μου το έδειξαν όχι μόνο απόψε στο παιχνίδι, αλλά από τη μέρα που ήρθα, πολλοί ήρθαν κοντά μου. Και οπαδοί στην προπόνηση. Ο Αλβέρτης το αξίζει εκεί που είναι και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να κατακτά τίτλους ο Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό προσπαθεί ο κόσμος του».

Για την αγάπη του κόσμου: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι σκέφτονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για μένα, όπως και η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν όταν προσπάθησα να ετοιμάσω τον εαυτό μου. Έχω μία ομάδα και έχω ευθύνη. Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τον κύριο Παύλο και τον κύριο Θανάση στο κέντρο του γηπέδου. Τα παιδιά μου ήταν σήμερα στο γήπεδο και είμαι πολύ περήφανος που το είδαν αυτό. Είναι πιο σημαντικό από έναν τίτλο αυτό. Όλα τα μέλη της οικογένειας Γιαννακόπουλου μου έδειξαν αγάπη. Πολύ όμορφη, αλλά πολύ δύσκολη στιγμή».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του: «Ο Παναθηναϊκός έχει έναν εξαιρετικό προπονητή. Έπαιξαν καλά και κέρδισαν. Ο Αλβέρτης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Του εύχομαι τα καλύτερα και η ομάδα είναι σε καλά χέρια».

Για το αν επηρεάστηκε η Φενέρ: «Αυτή είναι η ομάδα μου και το γήπεδό μου για 13 χρόνια. Δεν υπήρχε καμία πίεση, ήταν σαν φιλικό παιχνίδι. Ποια ατμόσφαιρα; Είπα στους παίκτες μου, να συγκεντρωθούν για τον αγώνα τους και όλη την άλλη κατάσταση έπρεπε να τη χειριστώ εγώ. Όποιος λέει ότι ήταν πρόβλημα αυτό, ήταν δικαιολογία».

Για το σήμα στο σακάκι του: «Είναι υποχρέωσή μου από το κλαμπ να έχω το σήμα στο σακάκι μου. Είμαι πολύ περήφανος που το φορώ. Είναι σπουδαίο κλαμπ μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά. Πρέπει να το φοράμε όλοι».

Για το βίντεο που έφτιαξε ο Παναθηναϊκός κι αν σκοπεύει να το δει: «Πρέπει να δω το βίντεο του αγώνα, για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024