
Κρι Κρι: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα παραγωγής γιαουρτιού στις Σέρρες
Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι προχωρά σε υλοποίηση επενδύσεων 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μίας νέας, υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, το Δεκέμβριο του 2013. Η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την […]
Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι προχωρά σε υλοποίηση επενδύσεων 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μίας νέας, υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, το Δεκέμβριο του 2013.
Η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.
Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους.
Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρίας καθώς και με μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκάνια, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
- Χωροταξικό τουρισμού: Δείτε τι αλλάζει σε νησιά και Airbnb
- Τέλος ο Πέριν από τον Ολυμπιακό
- Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα πρέπει να είναι ανθεκτικός στις κρίσεις, λένε οι περιφέρειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442