Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H τρόικα αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

H τρόικα αμφισβητεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

Τα οικονομικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αμφισβητεί η τρόικα, προειδοποιώντας πως εάν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, πολλά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την καταβολή συντάξεων από το 2016, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. «Πώς θέλετε να μοιράσετε το πρωτογενές πλεόνασμα όταν δεν καταβάλλετε τις συντάξεις;» ρωτά η τρόικα.

Τα οικονομικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αμφισβητεί η τρόικα, προειδοποιώντας πως εάν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, πολλά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την καταβολή συντάξεων από το 2016, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Η τρόικα ζήτησε στοιχεία για τη ροή των συνταξιοδοτήσεων και τον χρόνο απονομής οριστικών συντάξεων. «Η διαπίστωση σόκαρε», γράφει η εφημερίδα, λέγοντας πως στο ΙΚΑ εκκρεμούν περίπου 200.000 αποφάσεις συνταξιοδότησης για κύριες και επικουρικές, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η οικονομική πραγματικότητα του ταμείου.

«Πώς θέλετε να μοιράσετε το πρωτογενές πλεόνασμα όταν δεν καταβάλλετε τις συντάξεις;» ρωτά η τρόικα.

Αμφισβητώντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης, η τρόικα ζήτησε τη λήψη ισοδύναμων μέτρων για την κάλυψη της τρύπας 380 εκατ. ευρώ ετησίως που θα δημιουργηθεί από τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 από τον Ιούλιο. Επείγουσα κρίνεται επίσης η ανάγκη της αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης του ΟΑΕΕ, στον οποίο επίσης εκκρεμεί αδιευκρίνιστος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα «κάρφωσε» τους υπουργούς, λέγοντας ότι δεν επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης που θα στους αυτοαπασχολούμενους που θα απέδιδε 600 εκατ. ευρώ φέτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024