Ακαρπη και η δεύτερη συνάντηση Κέρι – Λαβρόφ για την Ουκρανία
Την ώρα που ο ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ κάλεσε από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία και να ξεκινήσει συζητήσεις για μια ειρηνική λύση, χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η δεύτερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, στη Ρώμη. Δεν υπάρχει συμφωνία για την Ουκρανία, αναφέρει το ρωσικο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Την ώρα που ο ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ κάλεσε από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία και να ξεκινήσει συζητήσεις για μια ειρηνική λύση, χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η δεύτερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, στη Ρώμη.
«Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε στη διεθνή κοινότητα πως καταλήξαμε σε συμφωνία» δήλωσε ο Λαβρόφ μετά την συνάντηση.
Πάντως, οι ΗΠΑ ήδη ανακοίνωσαν τους πρώτους περιρισμούς στην χορήγηση βίζας σε ρώσους «αξιωματούχους και πολίτες» που εμπλέκονται στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.
Λίγο νωρίτερα, η Μόσχα είχε προαναγγείλει ρυθμίσεις για ευκολότερη παροχή υπηκοότητας σε όσους μιλούν ρωσικά και προέρχονται από περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ.
Εν τω μεταξύ, άνδρες με στρατιωτικά ρούχα εμπόδισαν αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ να εισέλθει στην χερσόνησο της Κριμαίας, ανέφερε ο πολωνός υπουργός Άμυνας.
«Η αποστολή εμποδίστηκε, δεν μπορεί να προχωρήσει. Προσγειώθηκαν στην Οδησσό και συνέχισαν οδικώς προς την Κριμαία, αλλά η αποστολή εμποδίστηκε» δήλωσε ο πολωνός υπουργός σε δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι ίσως επιτραπεί στην αποστολή να γυρίσει στην Οδησσό, αλλά δεν θα προχωρήσουν προς την Κριμαία.
- Γιατσενιούκ: Είμαστε έτοιμοι να προστεύσουμε την Ουκρανία
- Αμερικανικοί περιορισμοί στην χορήγηση βίζας σε ρώσους
- Ευκολότερη πολιτογράφηση για ρωσόφωνους της πρώην ΕΣΣΔ προαναγγέλλει η Μόσχα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης
