«Λουκέτο» στο BBC Three λόγω οικονομικής στενότητας
Στο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού BBC Three προσανατολίζεται ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός στο πλαίσιο εξορθολογισμού των οικονoμικών του. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί παράλληλα παράταση ζωής για το κανάλι BBC Four. Το σχέδιο πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το όργανο που εποπτεύει τη λειτουργία του BBC.
Στο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού BBC Three προσανατολίζεται ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός στο πλαίσιο εξορθολογισμού των οικονoμικών του.
Ο γενικός διευθυντής του BBC Τόνι Χολ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον τρέχοντα μήνα ότι θα μπει «λουκέτο» στο κανάλι στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης 100 εκατ. λιρών τον χρόνο. Το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει μόνο από το Διαδίκτυο.
Το BBC Three λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια και προβάλλει πρόγραμμα που απευθύνεται στο νεανικό κοινό.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί παράλληλα παράταση ζωής για το κανάλι BBC Four, το οποίο επικεντρώνεται στις τέχνες και τον πολιτισμό. Πρόσφατα είχε προταθεί να κλείσει και να συγχωνευθεί με το BBC Two.
Τα σχέδια του Χολ πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το BBC Trust, το όργανο που εποπτεύει τη λειτουργία του BBC, το οποίο πριν από τέσσερα χρόνια είχε μπλοκάρει το σχέδιο του πρώην γενικού διευθυντή Μαρκ Τόμσον να κλείσει το BBC Radio 6 Music, μετά από μια συντονισμένη διαμαρτυρία από τους ακροατές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός – Το υπόλοιπο πρόγραμμα
- Πόλεμος των influencer στο Ντουμπάι – «Φτωχομπινέδες, αχάριστοι» όσοι δεν βλέπουν τον πόλεμο ως χρήμα
- ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3: Πάρτι… ανανέωσης ο Ελ Κααμπί και στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Νίκη 6άδας το Περιστέρι Betsson στο Μαρούσι (84-61) – Επιβλητικός ο Προμηθέας στη Μύκονο (99-89)
