Συλλήψεις στην Κρήτη για κύκλωμα απάτης με λεία εκατομμυρίων
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στην Κρήτη και διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου και ιδιωτών, επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, βρίσκεται η αστυνομία, η οποία έχει πραγματοποιήσει ήδη έξι συλλήψεις. Από τη δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι το Δημόσιο έχει ζημιωθεί κατά 3 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά σε βάρος ιδιωτών προσεγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στην Κρήτη και διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου και ιδιωτών, επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, βρίσκεται η αστυνομία, η οποία έχει πραγματοποιήσει ήδη έξι συλλήψεις.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή της οικονομικής αστυνομίας και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Από τη δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει ζημιωθεί κατά τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά σε βάρος ιδιωτών προσεγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, ένας επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας επιχειρηματίας από το Λασίθι και ένα ακόμη άτομο,
Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, στα ίχνη της οποία βρέθηκε η αστυνομία έπειτα από πολύμηνες παρακολουθήσεις.
Η παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
- Ολυμπιακός – Εθνικός 5-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, συνεχίζουν με 11/11
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ενδεκάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (pic)
- Ιράν: Ο Αλιρέζα Αραφί προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Ποιος είναι ο 67χρονος κληρικός
