«Αν το χέρι του Μπράντλεϊ ήταν λίγο μακρύτερο»… Αυτό έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Ελεν ντε Τζενέρις, η παρουσιάστρια της 86ης απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Όπως πάντα ήταν μια τελετή με λάμψη, θριάμβους και απογοητεύσεις. Αλλά κυρίως ήταν μια τελετή κομμένη και ραμμένη – για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και της τηλεόρασης – όχι με όρους τηλεοπτικούς, αλλά διαδικτυακούς.

Η τολμηρή παρουσιάστρια και οι σεναριογράφοι του σόου φρόντισαν να μεταφέρουν τη δράση στο κοινό – στους αστέρες του Χόλιγουντ – και να τους βάλουν να κάνουν πράγματα που ο μέσος τηλεθεατής και κυρίως ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου κάνει: τρώει πίτσες, γελάει και βγάζει selfie φωτογραφίες στρέφοντας την κάμερα του κινητού τηλεφώνου προς τον εαυτό του.

Ετσι και συνέβη: Στις 5.03 π.μ. (ώρα Ελλάδας) η Ελεν ντε Τζενέρις μάζεψε γύρω της όσους σταρ από την πλατεία μπορούσε, έδωσε στον Μπράντλεϊ Κούπερ το κινητό της και ο αμερικανός γόης – υποψήφιος για Οσκαρ β’ αντρικού ρόλου για τον «Οδηγό Διαπλοκής» – τράβηξε ένα «selfie» με τον ίδιο και όσους ήταν δυνατό να χωρέσει η εικόνα γύρω του.

Αμέσως μετά η Ντε Τζενέρις το ανέβασε στο Twitter και φυσικά έγινε χαμός. Τα Οσκαρ είχαν περάσει και επισήμως από την εποχή της TV στην εποχή των social media…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ