Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογική προσφορά δωρεάν γης για τους αγρότες στη Ζίτσα Ιωαννίνων

Προεκλογική προσφορά δωρεάν γης για τους αγρότες στη Ζίτσα Ιωαννίνων

Ανοιξε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για το Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων. Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομος Βούζας, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του κοστολογημένου σχεδίου παραγωγικής ανασύνταξης και κοινωνικής πρόνοιας για το δήμο, ανέφερε ότι 48.000 στρέμματα αγροτικής γης θα μπορούσε να παραχωρηθούν ακόμη και δωρεάν σε παραγωγούς.

Ανοιξε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για το Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων. Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» (πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ) Χρυσόστομος Βούζαςπαρουσίασε στην Αθήνα την ιδρυτική διακήρυξη αρχών και θέσεων καθώς και βασικών αξόνων κοστολογημένου σχεδίου παραγωγικής ανασύνταξης και κοινωνικής πρόνοιας για το Δήμο Ζίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,μόνο ο Δήμος Ζίτσας έχει στην κατοχή του περίπου 48 χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής (στη μεγάλη πλειοψηφία) αγροτικής γης, έκταση που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για αξιοποίηση ακόμη και δωρεάν σε νέους αγρότες ή και υφιστάμενους παραγωγούς και μικροκαλλιεργητές.

Ο «αντάρτης» υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευράτου Δήμου σε τομείς της αποκαλούμενης «κοινωνικής οικονομίας» στηρίζοντας είτε συμμετοχικά είτε επιστημονικά σε καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.

«Οι παραγωγοί του Δήμου της Ζίτσας και οι νέοι άνθρωποι έχουν τη θέληση και την επιμονή, την τόλμη και τη γνώση να δημιουργήσουν νέα ποιοτικά προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες στηρίζοντας και την τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα και οι πολίτες, να νοιώσουν δικό τους, να προστατεύσουν και να το προτιμήσουν το τοπικό προϊόν το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ενώ δεν υποστηρίζεται όσο θα έπρεπε από τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες της περιοχής,διακρίνεται και αποσπά βραβεία ποιότητας σε μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες εκθέσεις» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» υπενθυμίζοντας, ότι η Ζίτσα με τις 1.300 δυναμικές παροχής υπηρεσιών, αγροτικές, μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσειςείναι σε θέση να πρωτοπορήσει σε πανηπειρωτικό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά σε ρυθμούς ανάπτυξης, αρκεί ο Δήμος να εξελιχθεί σε στρατηγείο σχεδίασης και υλοποίησης πρωτοπόρων και καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Μετά την παρουσίαση της Διακήρυξης και των αξόνων του σχεδίου δράσης ο κ. Βούζας απάντησε σε ερωτήσεις ετεροδημοτών σχετικά με εξειδικευμένα θέματα και εξήγγειλε τη δημιουργία επί υφισταμένων υποδομών, ξενώνων υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών των οποίων οι γονείς προέρχονται από τα χωριά της περιοχής.

Στους συγκεκριμένους ξενώνες θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας εν γένει πολιτών που έχουν καταγωγική σχέση με τη Ζίτσα ή και επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή. Με τον τρόπο αυτό – τόνισε ο κ. Βούζας – θα αναζωογονηθεί και θα ενδυναμωθεί η σχέση και η επαφή της νέας γενιάς με τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Ζίτσας.

Ακόμη, εξήγγειλε τη σύσταση και λειτουργία γραφείου ετεροδημοτών του Δήμου Ζίτσας στην Αθήνα, το οποίο θα έχει θεσμικό ρόλο και υπόσταση ως προς τη λειτουργία του και τη σύνδεσή του με το κεντρικό δημαρχείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024