Πράσινο φως για την κατασκευή του δρόμου Μπράλλου – Άμφισσας
Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μπράλλος - Άμφισσα στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας, συνολικού μήκους 28,61 χλμ, δόθηκε με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.
Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μπράλλος – Άμφισσα στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας, συνολικού μήκους 28,61 χλμ, δόθηκε με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.
Το έργο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο και μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να επιφέρει σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής για τους οδηγούς με προέλευση τη νοτιοδυτική Ελλάδα και προορισμό την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αντίστροφα.
Ειδικότερα, το έργο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού και νέα χάραξη, έχει αφετηρία που βρίσκεται επί της υφιστάμενης εθνικής οδού πριν τον οικισμό του Μπράλλου, ενώ περιλαμβάνει παράπλευρο δίκτυο, ισόπεδους κόμβους, και τεχνικά έργα, όπως γέφυρες, τοίχους αντιστήριξης, σήραγγες, διαβάσεις και οχετούς.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την αναβάθμιση αυτή επιτυγχάνεται επίσης η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα κινείται ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό βαρέων οχημάτων, καθώς επίσης η παράκαμψη των υφιστάμενων πόλεων και οικισμών, η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη των βόρειων παραλιών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι καιρικές συνθήκες στην Αστάνα: Ποια θα είναι η θερμοκρασία την ώρα του Καϊράτ – Ολυμπιακός (vids)
- Μια νύχτα μόνο: Το φιλί που αλλάζει τα πάντα
- Ξάνθη: Τροχαίο σοκ με δύο νεκρούς – Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του IX που το προκάλεσε
- Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας
- Ρεάλ Μαδρίτης: Μαδριλένικη νύχτα κρίσης
- Θα έρθει η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα;

